Kinesisk musikkvideo fra Bergen sett over seks millioner ganger

Tidligere i januar spilte popstjernen Wang Yuan (17) inn musikkvideo på Vestlandet. Dagen etter publiseringen var videoen sett av flere millioner.

«KINESISKE JUSTIN BIEBER»: 17-åringen, her syklende over Bryggen i Bergen, er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer av Time Magazine. Fra videoen til «Seventeen»

I musikkvideoen – til det som er spådd å bli den kinesiske Justin Bieber – får Bergen vist seg fra sin aller beste side.

Badet i sol, og med et tynt snølag over Ulriken, har bildene fra Bergen blitt vist over seks millioner ganger siden den ble publisert på onsdag.

Også Myrkdalen og Flåm har fått godt med spilletid.

– Vi når reisande vi aldri hadde nådd gjennom tradisjonelle kampanjar, sa reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge til NRK, som først omtalte saken.

Se videoen her.

BRYGGEN I SOL: Tidlig i januar landet popstjernen Wang Yuan (17) i Bergen for å spille inn musikkvideo til sin nye singel, i samarbeid med Innovasjon Norge. Fra videoen til «Seventeen»

Innflytelsesrik tenåring

For noen uker siden dukket nemlig en av Kinas største popstjerner, Wang Yuan (17), opp på Vestlandet for å spille inn musikkvideo til sin nye singel «Seventeen».

Det skjedde etter at Sina Weibo – Kinas svar på Facebook og Twitter – og superstjernenes management i november tok kontakt med Innovasjon Norge og luftet mulighetene for et samarbeid.

Les også

Husker du disse bergenske musikkvideoene?

17-åringen har en av Kinas største følgerskare på sosiale medier, og har blant annet havnet på Time Magazine’s liste over verdens mest innflytelsesrike tenåringer.

Innovasjon Norge forteller til TV 2 at de er svært begeistret for resultatet.

– Norge som destinasjon har aldri hatt større synlighet i Kina enn akkurat nå, og Norge er virkelig satt på kartet som en vinterdestinasjon, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, til TV 2.

FLÅMSBANEN: Wang Yuan er en del av det kinesiske bandet TFBoys (The Fighting Boys) før han startet på solokarrieren. I januar var han i Bergen for å spille inn musikkvideo. Fra videoen til «Seventeen»

Håper å fremme skiturisme

I musikkvideoen legger Yuan ut på en reise på Vestlandet i jakten på et sted som er avbildet på et norsk postkort.

Reisen starter med en sykkeltur nedover Øvregaten i Bergen, over Bryggen og til slutt inn på Bergen jernbanestasjon, hvor 17-åringen setter seg på Flåmsbanen.

FIKK ROLLE: Alf Sigurd Strømsnes fra Aurland fikk rolle i musikkvideoen, som nå er sett flere millioner ganger. Fra videoen til «Seventeen»

Der kommer popstjerne i prat med 59 år gamle Alf Sigurd Strømsnes, som fikk rollen som «gammel mann» på toget.

– Jeg sa ja til en rolle jeg ikke hadde peiling på. Men jeg er født på en positiv dag, og liker å ta ting på sparket, sier Strømsnes til NRK.

Til NRK sier Innovasjon Norge at de håper videoen kan fremme flere skiturister frem mot OL i Beijing i 2022.