Mann falt i sjøen fra seilbåt utenfor Sotra

Letemannskapene har funnet et par sko i sjøen. Bortsett fra det er det ingen tegn til den savnede mannen i 50-årene.

Publisert Publisert

SØKER: Flere redningsskøyter, en supplybåt og fritidsbåter bistår i søket etter den savnede mannen. Foto: Henning Solberg

Det ble satt i gang en omfattende redningsaksjon søndag ettermiddag etter at en mann i 50-årene falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden mellom Litlesotra og Askøy.

Mannen skal ha blitt truffet av en seilbom i forbindelse med låring av seil. Dette skal være grunnen til at han havnet i sjøen.

Leteaksjonen pågikk for fullt fra alarmen gikk hos Hovedredningssentralen i Sør-Norge klokken 15.36 til langt på kveld. Letemannskapene har søkt både til sjøs og på land. Like etter klokken 22 meldte politiet at de har funnet et par sko i sjøen.

– Skoen ble funnet i sjøen ved en holme. Vi er nesten sikre på at de tilhører den savnede mannen, sier operasjonsleder Per Algrøy ved Vest politidistrikt.

Avslutter søket for kvelden

Letemannskapene startet søket etter mannen i sjøen, men etter hvert ble det også startet søk på land i nærheten av Anglevik og på Askøy-siden.

Norske redningshunder sendte fire hunder og en operativ leder til Askøy for å bistå politiet i letearbeidet etter den savnede mannen.

HELIKOPTER: Både luftambulanse og et redningshelikopter deltok i søket etter mannen som falt i sjøen i Hjeltefjorden. Foto: Rune Sævig

På grunn av den dårlige sikten ble søket til sjøs avsluttet rundt klokken 22. Letemannskapene fortsatte søket på land en stund til, men klokken 23.15 meldte Vest politidistrikt på Twitter at også søket på land ble trappet ned for natten.

– Planen er å fortsette i morgen tidlig når det blir lyst, sier Algrøy.

To personer om bord

Det var to personer om bord i båten da ulykken skjedde. Seilbåten ble lokalisert like i nærheten av Anglevik på Litlesotra.

Det er Hovedredningssentralen i Sør-Norge som koordinerer leteaksjonen.

Redningsleder Eirik Walle opplyste tidligere søndag ettermiddag at redningsskøyter, luftambulanse, en brannbåt og et redningshelikopter deltok i søket.

Kystvakten, Røde Kors og flere frivillige deltok også i søket. Søkeområdet strakte seg etter hvert fra Anglavika i sør til Ramsøy i nord. Alle fartøyer som trafikkerte området ble bedt om å vise hensyn.

FRIVILLIGE: Flere frivillige deltok i søket etter mannen søndag ettermiddag. Foto: Rune Sævig

Publisert