To alvorlig skadd etter ulykke i Førde

To menn er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter frontkollisjonen i Førde tirsdag morgen.

Publisert Publisert

FRONTKOLLISJON: Mannen som kjørte personbilen er alvorlig skadd, det samme gjelder en av de fire som satt i varebilen. Foto: 2211-TIPSER

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fem personer ble sendt til sykehus etter at en varebil og en personbil frontkolliderte på riksvei 5 i Erdal i Førde tirsdag morgen.

Mannen som kjørte personbilen ble fløyet til St. Olavs Hospital med redningshelikopter etter ulykken. Han var alene i bilen, opplyste politiet.

Fire menn som satt i varebilen ble alle fraktet til Førde sentralsjukehus med ambulanse.

To alvorlig skadd

Tirsdag ettermiddag ble en av dem, en 24 år gammel mann, overført til Haukeland universitetssykehus. Helse Bergen melder onsdag morgen at mannen er alvorlig skadd.

Samtidig opplyser St. Olavs Hospital at føreren av personbilen, en mann i slutten av tenårene, mottar intensivbehandling ved sykehuset. Tilstanden beskrives som alvorlig, men stabil.

De tre andre som var involvert – en mann i slutten av tenårene, en mann i slutten av 40-årene og en mann i slutten av 50-årene – er alle lettere skadd, opplyser Helse Førde.

Satt fastklemt

Meldingen om ulykken kom like etter klokken 6 tirsdag morgen. En person satt fastklemt etter frontkollisjonen, og ble frigjort da nødetatene kom til stedet. Det er 70-sone der ulykken skjedde.

Det var manuell dirigering av trafikken i flere timer etter ulykken.

Litt før klokken 11 var politiet og Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe ferdige på stedet, og i 12.30-tiden var bilene fjernet og veibanen ryddet, opplyste politiet tirsdag.

Publisert