Drukner i klær til syriske flyktninger

Innsamlingsaksjon for syriske flyktninger klarer ikke ta imot flere klær. - Det var ingen som kunne forutse den enorme givergleden, sier Tasbih Hindi.

FLYKTNINGEHJELP: Tasbih Hindi i foreningen Alamal jobber med å samle inn klær til syriske flyktninger i Libanon. Givergleden er overveldende, forteller hun. Sigrid Haaland

I utgangspunktet var målet å sende én liten container med vinterklær til syriske flyktninger i Libanon. Nå har aksjonen åtte lagerrom, hver av dem på 30 kubikkmeter, smekkfulle av klær.

Må si stopp

— Vi klarer nesten ikke få igjen dørene. Det er helt utrolig hvor mye vi har fått inn, sier Tasbih Hindi, frivillig i den arabiske foreningen Alamal i Bergen.

Foreningen hadde egentlig planlagt en innsamling i Bergen sentrumi dag, men har nå lagt ut melding på Facebook om at de må si stopp.

— Nå må vi fokusere på å få sendt klærne til dem som trenger dem. Vi trenger hjelp til å gå gjennom plaggene og sortere dem, og penger til containere og frakt. Vi håper mange fremdeles vil bidra, sier Hindi.

Mange gir

Aksjonen har blitt mye større enn de organisatorene regnet med. Da de samlet inn klær ved Vestkanten, var det kø av biler som bidro med å kjøre klærne til lageret på Midtun. Der åpnet lagersjefen dørene vederlagsfritt.

Les også: Ole Petter reiser til Hellas for å hjelpe

— Vi hadde i utgangspunktet bare satt av ett lager. Etter aksjonen på Vestkanten fylte vi fire, og nå har vi åtte. Mens vi holdt på å jobbe der, kom en privatperson og donerte 30.500 kroner til aksjonen. Det er nok til én container. Det er helt fantastisk gjort, sier Hindi.

Klærne må desinfiseres før de sendes av gårde, og aksjonen må også dekke tollutgifter og transport i Libanon. De har fått donasjoner fra både privatpersoner og bedrifter, og har så langt fått inn om lag 90.000 kroner.

— Jeg blir kjempeglad når jeg snakker med bergensere og hører at så mange vil hjelpe flyktningene fra Syria. Tusen takk til alle, sier Hindi.