Politiet måtte ta hånd om flypassasjer

Da flyet ikke klarte å lande i Molde, slo passasjeren seg vrang. Flyet ble omdirigert til Bergen, og passasjeren måtte tas hånd om av politiet.

DÅRLIG FROKOSTSTEMNING: Norwegianpassasjerene som skulle til Molde, måtte i stedet overnatte på hotell i Bergen. Der er også passasjeren som slo seg vrang, innlosjert. ARKIVFOTO: SCANPIX

  • Anne Hovden
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Norwegian-flyet på vei fra Oslo gjorde gjentatte forsøk på å lande i Molde. Værforholdene gjorde dette vanskelig, og flyet måtte gå til Bergen i stedet. Da fikk en av passasjerene, en mann i 30-årene nok.

Landet 01.00

— Kabinpersonalet oppfattet mannen som ukontrollerbar. Han var ikke ruset, kanskje var det et utslag av flyskrekk eller panikk, og oppførselen var ikke rettet mot noen spesiell. Men personellet om bord oppfattet dette som skremmende. Flyet ble omdirigert til Flesland, og der tok vi hånd om passasjeren, sier operasjonsleder ved Politidistrikt Vest, Bjarte Rebnor.

Politiet fikk meldingen fra Avinor kl. 00.30 i natt, og flyet landet på Flesland kl. 01.00.

Innlosjert på hotell

Da politiet tok hånd om mannen, hadde han roet seg ned. Han ble kjørt til lege for sjekk, men ble senere i natt kjørt til et hotell på Flesland der også alle hans medpassasjerer ble innlosjert.

— Han er anmeldt etter episoden, og det blir opprettet en sak, sier Rebnor.

Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, bekrefter episoden, men har ikke snakket med besetningen om bord ennå.

83 om bord

— Flyet ble omdirigert til Bergen på grunn av været, og passasjeren oppførte seg på en slik måte at politiet måtte ta hånd om vedkommende, sier hun.

Det var 83 passasjerer om bord i flyet. Disse vil bli booket om på et fly til Molde i løpet av formiddagen, ifølge Holmbergh Jacobsson.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Mathilde vant Idol Jr. og ville satse på musikk. Så fikk hun diagnosen som endret livet.

I nesten tre måneder var Mathilde innlagt på psykiatrisk avdeling for barn og unge på Haukeland.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Se nå: – Bergensere bør teste seg før de reiser i julen

  2. – Hvorfor må vi vise id for å få kjøpe øl?

  3. Acosta er ferdig i Brann

  4. Krever «umiddelbart» svar fra byrådet om koronaregler

  5. Hertuginne Meghan spontanaborterte

  6. KK-bygget kan bli rusklinikk