Like mange døde av overdose i år som i fjor

Antall overdosedødsfall i Bergen ligger stabilt. - En veldig beklagelig utvikling, sier adm.dir. i Stiftelsen Bergensklinikkene.

Publisert:

PÅ STEDET HVIL: 23 mennesker har omkommet av overdose i Bergen frem til 31. oktober i år. Det er like mange som i fjor. Foto: ØRJAN DEISZ

Pr. utgangen av oktober i år hadde 23 mennesker mistet livet som følge av overdose. Akkurat like mange mennesker døde av samme årsak i samme tidsperiode i fjor, viser oppdaterte tall fra politiet.

— Vi mener at dette er en veldig beklagelig utvikling. Overdosetallene ligger stabilt til tross for at vi har fått en nasjonal overdosestrategi, sier Erling Pedersen.

- Skuffende

Han er administrerende direktør i Stiftelsen Bergensklinikkene, og i dag presenterte han overdosestatistikken under åpningen av Rusfaglig forum i Bergen.

— Det er en skuffende utvikling med tanke på alt som har skjedd både lokalt og nasjonalt i 2014. Dette plasserer antakeligvis Bergen på topp i overdosestatistikken blant norske byer igjen, sier han til BT og legger til at Bergen dermed også kommer til å havne høyt i statistikken sammenliknet med byer i hele Europa.

Nygårdsparken på agendaen

Utover dagen skal problemstillinger innen rusfeltet i Bergen og Europa diskuteres. Spørsmålet om rusmiljøet i Bergen etter stengningen av Nygårdsparken vil stå sentralt.

— Ett av spørsmålene er hvorvidt og i så fall hvordan stengningen av Nygårdsparken har virket inn på overdosestatistikken, sier Pedersen.

BEKLAGELIG UTVIKLING: At like mange er døde av overdosedødsfall i Bergen i år som i fjor er veldig beklagelig, mener administrerende direktør i Bergensklinikkene, Erling Pedersen.

Publisert: