Vurderer å etterforske Dung-opplysninger fra «klarsynt»

Politisjef møter lørdag en selverklært klarsynt mann som jobber med Dung-saken. - Han har gitt konkrete opplysninger, sier Tore Salvesen.

FORSVANT: Dung Tran Larsen (22) er ikke funnet, etter at hun ble meldt savnet fra sitt hjem i Krabbedalen i Bergen sommeren 2007. Etterforskningen holdes fortsatt åpen. Foto: Privat

  • Ørjan Torheim
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er snart syv år siden tobarnsmoren Dung Tran Larsen (22) ble meldt savnet fra sitt hjem i Krabbedalen i Bergen.

Hun er aldri blitt funnet, og etterforskningen er aldri blitt lagt helt vekk.

«Klarsynt medium»

Fredag skriver VG at Michael Winger (31), som omtaler seg som «klarsynt medium» på sin hjemmeside, er i Bergen blant annet for å jobbe med tobarnsmorens forsvinning.

Sjef for politiet i Bergen vest, politiinspektør Tore Salvesen, bekrefter overfor BT at han har vært i kontakt med Winger om Dung-saken.

Det er fjerde gang i løpet av Dung-etterforskningen at politiet i Bergen vest er i tett kontakt med synske. I oktober 2007, bare måneder etter forsvinningen, kjørte to politietterforskere rundt med en synsk kvinne i 30-årene, etter et tips hun hadde kommet med samme høst.

Les også

Derfor bruker politiet flere synske i søket etter Dung

— Hun kom med svært konkrete opplysninger. Noen av opplysningene var så presise at vi ble nysgjerrige, sa Salvesen den gangen.Turen endte i Klokkarvik i Osterøy, og var i utgangspunktet mislykket. Men kvinnen dro noen dager senere tilbake igjen alene, og fortalte politiet om noe spesielt under en gravplass.

Krimteknikere ble sendt ut, og det ble funnet benrester - fra et sauekadaver.

- I Bergen flere ganger

— Jeg hadde mitt første møte med Winger for halvannen måned siden. Han har ringt oss for å hjelpe med saken, og han skal ha vært i Bergen flere ganger de siste månedene. Winger har sagt at han allerede har prøvd å finne Dung. Jeg har snakket med ham i dag og fått en redegjørelse. Han har kommet med konkrete opplysninger. Men jeg vil ikke gå inn på hva han har sagt, sier Salvesen.

I morgen, lørdag, vil han møte Winger igjen.

— Jeg må snakke med ham og få redegjort mer i detalj om hans undersøkelser, sier Salvesen.

- Hvilken hjelp tror du han kan tilby dere?

— Jeg vet ikke. Jeg er i hvert fall åpen for å høre hva han har å si. Så lenge vi ikke har funnet Dung, kan vi ikke avvise noe eller noen. Ingen skal fortelle oss hvem vi kan høre på, sier Salvesen.

- Interessant

Politistasjonssjefen synes det er «interessant» det Winger fikk til på Østlandet nylig.

Foran et kamera fra TV2 ringte Winger onsdag kveld denne uken til politiet og meldte fra om funn av en død person i Skogbygda på Romerike.

Liket viste seg å være den savnede Frank André Gundersen (31), som hadde vært savnet siden tidlig i mai. To menn er siktet for drap på 31-åringen.

Ifølge TV2 ble Winger involvert i søket etter Gundersen en uke før han gjorde funnet.

— Om folk kan ha slike synske evner, det vet jeg ikke. Faren er at folk sier «det har jeg ingen tro på», og lar være å forholde seg til tips fra påstått synske, sier Salvesen.

I et intervju med BT for halvannet år siden sa Salvesen at han møter skepsis rundt bruken av synske - «både utenfra og i egne rekker». I det samme intervjuet sa Finn Abrahamsen, tidligere politioverbetjent i Oslo-politet, dette:

— I min karriere tok vi imot mange tips fra synske, og vi snakket med dem, men dessverre førte det aldri frem. Også i Sigrid-saken var det flere synske inne. Heller ikke i Madeleine-saken har synske-tips ført frem, selv om det var svært mange som mente å vite noe, sa Abrahamsen i september 2012.

- På lik linje

Salvesen presiserer at politiet ikke legger opp søk eller etterforskning basert på opplysninger fra synske.

— Men vi behandler dem som tipsere på lik linje med alle andre. Winger har kommet med konkrete opplysninger i Dung-saken som vi nå må vurdere hva vi skal gjøre med.

Salvesen forteller at bunken med etterforskningsmateriale i Dung-saken stadig blir snudd på.

— Etterforskningen er mer og mindre aktiv fra uke til uke. Vi har én etterforsker som har hovedansvar for forsvinningen. I ledige stunder leser han dokumenter og prøver å se saken på en ny måte.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Dung ikke erklært død

  2. - Noen vet hva som skjedde

  3. Vil erklære Dung død

  4. Dungs ektemann anker saken mot BA

  5. Forlik for Dungs ektemann

  6. Nye søk etter Dung Tran Larsen

MØTER «KLARSYNT»: Lørdag treffer politiinspektør Tore Salvesen Michael Winger, selverklært klarsynt, for å høre nærmere om hans tips i Dung-saken. Det er fjerde gang i saken at politiet i Bergen vest har tett kontakt med synske. - Vi kan ikke avvise noe eller noen, sier politisjefen. ARKIVFOTO: Ørjan Deisz Foto: Ørjan Deisz

BT anbefaler

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen

Omfattende koronatiltak i Bergen: – Nå må vi dessverre til pers igjen, sa byrådsleder Roger Valhammer…

LES SAKEN