Kuttet colaen, gikk ned fem kilo

Åshild Sønsteby fikk nye kostholdsvaner av Bergens slappeste. Nå er fem kilo borte - på to uker.

Publisert Publisert

RESULTATER: Det er ingen tvil om at Åshild Sønsteby av og til synes Bergens slappeste-treningen er et blodslit, men hun vet også at den gir resultater. Foto: JO HJELLE

  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Da er det kanskje ikke så motiverende å få dem tilbake... Av Bergens slappeste-trener, Guri Brekke, til og med. Men det er akkurat det som skjer denne fine kvelden oppe på Fløyen.

Jens Eikeset, Henning Warloe og Åshild Sønsteby har lydig tatt med seg sekker til treningsøkten. Det de ikke vet, er at Guri har tatt med seg kilovis av vektmanualer til å putte oppi sekkene. 15 til guttene, fem til Åshild.

De samme fem som hun har mistet.

— Jeg veide meg da jeg ble med på dette, og i går hadde jeg gått ned fem kg. Det er mest på grunn av kostholdet, men selvsagt også litt treningen, sier Åshild, som også melder om merkbart bedre fysisk form etter å ha blitt pisket gjennom både styrketreninger og kondisjonstreninger de siste to ukene.

Les også

Åshilds frokost er Cola og Toppris

Quiz og vann

— Vi skal gå innover mot Rundemanen, kvitrer Guri lett.

— Underveis blir det quizpauser. Jeg skal teste om dere har hørt etter på hva jeg har sagt. Benytt anledningene til å drikke vann, formaner treneren.

— Dette er just som i militæret: søk hjelp, drikk vann, kommenterer Jens lett ironisk.

Det går i lett trav den første biten av veien. Henning Warloe blir stille. Han konsentrerer seg om å puste. Åshild finner en snarvei, men egentlig har hun sluttet med lettvinte løsninger. Noe hun får bevist allerede på første quiz.

— Hva er den viktigste endringen ved vektreduksjon? A: å endre kostholdet? B: å trene mer? C: Å slutte å spise?

— Frokost! Endre kosthold, fastslår Åshild.

Byttet cola med knekkebrød

Minieksamen: Trener Guri Brekke (i gult) tester sine slappiser med quiz om kosthold og trening på vei opp til Rundemanen. Det viser seg at Henning Warloe (f.v.), Jens Eikeset og Åshild Sønsteby har hørt godt etter. Foto: GIDSKE STARK

Da Bergens slappeste-prosjektet startet, meldte avdelingslederen på røntgenavdelingen på Voss sjukehus at hun tok med seg en Cola og en toppris i bilen hver morgen. Det var frokosten på veien fra Fyllingsdalen til Voss.

— Er det rart det skjer ulykker, kommenterer trener Guri rystet.

— En av Norges farligste strekninger...

Men etter et besøk av prosjektets ernæringsfysiolog, Cathrine Borchsenius, ble de fullstendig mangelfulle frokostvanene lagt totalt om. Nå bakes det knekkebrød, mekkes smoothie og proteinrikt pålegg til den store gullmedaljen i Fyllingsdalen.

— Vi må ut og handle igjen etter trening i dag. De knekkebrødene går unna, sier Åshild.

Samboer Toril Lussands sønn, Terje, har nemlig også adoptert de nye frokostvanene. Men til gjengjeld kommer Åshild innimellom hjem til blåskjellsuppe og andre kulinariske oppturer, som den samme Terje har funnet i Cathrine Borchsenius' bok, "Spis deg slank, tren deg sprek", som kostholdseksperten strategisk nok la igjen på kjøkkenet til familien.

Kilimanjaro kaller

Åshild og samboer Toril skal gifte seg neste år, og bryllupsreisen går til Kilimanjaro. De kommer ikke til topps med dagens form, det vet de. Derfor gir de alt på alle treningene. Derfor nekter Åshild å gi fra seg kiloene i sekken, før Guri Brekke beordrer dem ut derfra.

— Hun gir seg ikke, den damen, sier Guri imponert.

— Jeg har kontaktet Cecilie Skog, og hun arrangerer turer neste år også, sier Åshild, mens hun sliter seg opp bakkene mot Rundemanen.

I blikket hennes er det ingen tvil. Hun skal opp på Rundemanen. Og deretter Kilimanjaro. Koste hva det koste vil. Bergens slappeste Åshild er langt ifra slapp lenger.

BELØNNINGEN: Utsikten på vei opp til Rundemanen kan få hvem som helst til å glemme at Guri Brekke har puttet vektmanualer i sekkene til Bergens slappeste-gjengen. Her lar Åshild Sønsteby, Jens Eikeset og Henning Warloe seg bedåre av Bergen og omegn. Foto: GIDSKE STARK

TUNG BØR: Henning Warloe putter lydig kiloene han har fått av Guri Brekke opp i sekken. Foto: GIDSKE STARK

RAST I SOLEN: Jens Eikeset og Henning Warloe får seg en liten pust i bakken på vei opp til Rundemanen. Foto: GIDSKE STARK

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Tre øyer utenfor Bergen er til salgs. Pris for den dyreste: 20 millioner.

En kort båttur fra Bergen ligger tre øyer for salg. Den dyreste ligger i Lysefjorden.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Vi fikk et eksplosivt utbrudd, sier byrådslederen. Han har tre mulige forklaringer.

  2. 49 må i karantene etter smitte på Nordahl Grieg videregående

  3. Da Jone Blikra ble valgt til ordfører, tok namsmannen kontroll over privatøkonomien hans

  4. Dan Olweus er død

  5. Lette etter eksplosiver fra andre verdenskrig. Så raste gravemaskinen 10–15 meter ned i Stalheimskleiva.

  6. – Vi kan reise hjem med hevet hode