Vaksinering kan bli utsatt

Et uhell på et lager i Belgia kan føre til at massevaksineringen av bergensere blir forsinket.

OPPGITT: Informasjonsdirektør i Bergen kommune, Robert Rastad, er oppgitt over manglende informasjon fra Folkehelseinstituttet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Folkehelseinstituttet ventet 370 000 vaksinedoser til Norge neste uke, men har nå fått beskjed om at et uhell hos produsenten har ført til at 170 000 doser er knust. Uhellet skjedde ved produksjonsanlegget i Belgia, skriver Dagbladet .

Les også

170.000 vaksinedoser ødelagt

Uhellet kan føre til at den planlagte massevaksineringen i Bergen kommer senere i gang.

— Hvis dette går ut over Bergen, vil det føre til at den planlagte massevaksineringen kommer senere i gang, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Kommunen håper å kunne starte massevaksineringen av bergensere i midten av november, men dette kan nå bli forsinket.

Bergen kommune venter for øyeblikket på 17 500 vaksinedoser som skal dekke vaksinering av de i risikogruppene som ennå ikke er vaksinert. Rundt 30 000 personer tilhører risikogruppene i Bergen.

Les også

17.500 vaksinedoser til Bergen

— Jeg har fått bekreftet at uhellet i Belgia ikke rammer denne forsendelsen. Den ankom Oslo før helgen, og vil bli distribuert ut til resten av landet i løpet av kommende uke, sier Rastad.

Han er oppgitt over at han nok en gang fikk informasjon via mediene, ikke via Folkehelseinstituttet.

— Uhell av denne typen er selvfølgelig utenfor helsemyndighetenes kontroll, men jeg er kritisk til at de ikke videreformidler informasjon til oss som sitter ute i kommunene og skal håndtere dette. Det fører til økt forvirring, sier Rastad.

Synspunkter på hvordan vaksineringen organiseres? Si din mening her.

Publisert: