Jensen nekter å gi opp

En kamplysten Siv Jensen nektet å la dårlige valgdagsmålinger ødelegge valgnatten.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Frp-lederen understreket at mange stemmer fortsatt skal telles opp.

Valgdagsmålingene viser et klart flertall til de rødgrønne, mens valget ble relativt skuffende for Frp, de gode meningsmålingene i sommer og høst tatt til betraktning.

Jensen fikk blomster av generalsekretær Geir Mo da hun ankom valgvaken. Partilederen gikk rett på talerstolen, og nektet å svare på pressens spørsmål på vei inn i Det norske teater.

— Kjære alle sammen. La meg aller først få lov til å rette en takk til hver eneste en av dere som har stemt på Frp. Dere er landets tøffeste velgere, sa Jensen fra talerstolen og konstaterte at partiet ligger an til å gjøre det beste valget i historien.

— Det er uklart om det blir et nytt flertall eller om vi må slite med de rødgrønne i fire år til. Men la meg gjøre det klinkende klart: blir det et ikke-sosialistisk flertall, vil jeg invitere de tre øvrige partiene - og det inkluderer Lars Sponheim - til samtaler som kan føre til en ny flertallsregjering i Norge, sa Jensen.

Prognosene viste ved 22.30-tiden en oppslutning på 22,9 prosent for Frp, en oppgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

Siv Jensen ytret ønske om mer ydmykhet fra Lars Sponheim etter Venstres elendige valgresultat.
Publisert: