Våteste juli i Bergen på 46 år

20 dager med nedbør sørget for ny julirekord for målestasjonen på Florida.

Publisert: Publisert:

REGNREKORD: Det har regnet godt over dobbelt så mye som det gjorde i juli i fjor. Her fra Byfjellene 9. juli. Foto: Elias Dahlen

Det melder Meteorologene på Twitter søndag. Målestasjonen på Florida registrerte 263,7 millimeter med regn i juli. Den forrige rekorden fra 1995 var på 246,7 millimeter.

Til sammenligning falt det 108,2 millimeter i fjorårets julimåned.

— I tillegg var det 20 dager med nedbør over 1 millimeter denne måneden. Det er to dager mer enn i fjor, og det samme som rekordene fra 1995 og 2007, sier statsmeteorolog i Bergen, Martin Granerød.

Les også:

Les også

Dette biletet seier alt om vêret på Vestlandet i sommar

Ikke tidenes våteste

Sist julimåned med mer regn i Bergen var tilbake i 1970, da det ble målt 274 millimeter nedbør på den gamle målestasjonen på Fredriksberg på Nordnes. Den våteste noensinne var i 1964, da det ble mål 297,1 millimeter nedbør samme sted.

Men for målestasjonen på Florida, som tok over i 1985, er årets juli ny rekord.

Les også:

Les også

Regnrekord i Bergen

Ikke bedre vær i sikte

Været den neste uken vil ikke by på store forandringer.

— Vi har lavtrykk i nordlige deler av Nordsjøen, så været kommer til å fortsette slik det har vært de siste dagene, med bygevær og kortvarige gløtt av sol, sier Granerød.

Han legger til at onsdagen kan bli lettere med temperaturer opp mot 20 grader.

— Det kan se ut som onsdagen blir bedre, men så vil vi få en ny front på vei som vil gi nedbør igjen. Det er ikke noe stabilt høytrykk i sikte, sier Granerød.

Les også:

Les også

Bergen har ikke hatt et døgn uten plussgrader på to år

Publisert: