- Jeg har aldri opplevd maken

Folk gikk mann av huse for å få rekkehuset i Øvre Sollien.

Publisert Publisert

OVER TAKST: Torsdag ettermiddag ble dette enderekkehuset solgt for 6.800.000 kroner. Det er 2.250.000 kroner over takst. Foto: Imotiv

UTSIKT SØROVER: Lyst og luftig inne, med utsikt sørover mot Fjøsanger.

LYST: Stuen inne med store vinduer og flott utsikt.

TØRT: Selv om det regner, går det an å sitte tørt utenfor.

OPPGRADERT: Også her ser vi sørover mot Fana. Uteområdet er oppgradert for noen år siden.

BERGENSDALEN: Området utenfor huset på kveldstid. Praktfull utsikt utover Bergensdalen.

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Onsdag kveld var det visning. Torsdag ettermiddag var huset solgt for 6.800.000 kroner. Det er 2.250.000 kroner over takst og prisantydning.

146 kvadrat

— Jeg har solgt noen tusen eiendommer, men aldri vært med på maken, sier megler Petter Krantz i Kaland & Partners.

Huset som er solgt, ligger på Landås, med Ulriken i bakgrunnen.

Huset er bygget i 1955, har et P-areal på 141 kvadratmeter, går over tre plan og har tre soverom. Tomten er på 456 kvadrat og er festet.De nye eierne får flott utsikt utover Bergensdalen, og i den grad det er sol i Bergen, kan de nyte den fra hagen eller terrassen.

Hagen er for øvrig pent opparbeidet, ifølge prospektet. Forrige søndag var det privatvisning med rundt 20 interessenter, ifølge Krantz. Onsdag var det visning, med fullt hus.

— 10 ga bud

— Vi har registrert i overkant av 140 interessenter. Det har vært en enorm interesse. Vi hadde aldri trodd at det skulle oppnå denne prisen, men det har vært ti budgivere og tre som har fulgt med helt til slutt. Det har drevet prisen voldsomt. De tre siste dro prisen halvannen million opp, sier Krantz.

Han mener også at «det har skjedd noe» i Sollien det siste halvåret. Ifølge Krantz har strøket gjort et enormt hopp prismessig.

— Jeg solgte en eiendom i fjor høst i nabolaget for 4.550.000 kroner, det var 550.000 kroner over takst. Jeg hadde aldri trodd at denne eiendommen skulle gå så høyt, sier Krantz.

Avviser lokkepris

Taksten på rekkehuset som ble solgt torsdag var på 4.550.000 kroner. Krantz vil ikke høre snakk om lokkepris.

— Vi vurderte lenge om vi skulle sette prisantydningen til 4.700.000 til 4.900.000 kroner, men vi var usikre. Derfor valgte vi å sette den til takst, noe som er vanlig. Selger var også innstilt på å selge til takst og hadde aldri forestilt seg dette, forteller Krantz.

- Og selger var fornøyd?

— Ja, lenge før budene kom så høyt. Selger syntes nesten at dette ble for mye.

- Bør ta høyde for populært område

— Når en bolig går så mye over takst, er det grunn til å stille spørsmål. Hvis du, etter en budrunde, ender opp med en pris som er over 10 prosent over takst, bør man spørre seg «hva er det jeg ser, som ikke andre ser?», sier boliganalytiker i Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye.

Han sier det er vanskelig å si noe om hvorfor boligen ble solgt så mye over takst, men mener meglere generelt bør ta høyde for at et populært område vil drive prisene oppover.

- Mye i Bergen

— Meglerne har svært gode verktøy for å sette riktig pris på en bolig. Om et område er attraktivt, skal der gjenspeiles i prisantydning. Hvis ikke er det blitt gjort en dårlig jobb.

Øye påpeker at 6,8 millioner er mye for en bolig i Bergen.

— Nå du kommer opp i denne prisklassen har det svært mange alternativer. Så det må ha vært noe helt spesielt med denne boligen som gjorde at så mange var interesserte. Om den ble solgt til riktig pris får vi ikke vite før den skal selges igjen, sier han.

Publisert