Sam Smith avlyser Bergenfest

Avlyser konserter for å operere stemmebåndene.

Publisert Publisert

AVLYSER KONSERT: Sam Smith avlyser konsertern i Bergen 11.juni. Foto: Ap

— Vi beklager å måtte meddele at Sam Smith ikke kommer til Bergenfest 11. juni. Han har som kjent vært nødt til å avlyse konserter i Australia og Japan den siste tiden for å kunne hvile stemmebåndene sine for deretter å gjenoppta turnévirksomheten, skriver Universal Music Norge i en pressemelding torsdag.

Avlyser flere konserter

Smith skal gjennom en operasjon på stemmebåndene, med en forventet rekonvalesenstid på 6-8 uker. På grunn av dette vil en rekke arrangementer utgå for den engelske superstjernen.

På Instagram skriver Smith at han har hatt problemer med stemmebåndene i 10 dager, og at han derfor er nødt til å operere.

— Jeg gleder meg til å synge for dere igjen snart, skriver han.

- Full forståelse

— Det er en trasig situasjon for alle. Stemmen er instrumentet hans, og vi har selvsagt full forståelse for at han må ta helsen sin på alvor, sier Frank Nes, daglig leder i Bergenfest.

Han forteller at de fleste har vist stor forståelse for at sangstjernen avlyser konserten, men innrømmer at det er en ergerlig situasjon.

Noen få har allerede ringt for å få bytte festivalpasset til en annen dag.

Leter etter ny artist

— Vi er selvfølgelig behjelpelige med å bytte billetter til de to dagene på festivalen det fremdeles er billetter å oppdrive, fredag 12. juni og søndag 14. junii, sier Nes.

Billetter til festivalen refunderes ikke.

— Vi jobber med å finne en ny artist, men det er ikke så lett å finne noen på så kort tid. Vi håper at Sam Smith vil holde konsert i Bergen på et senere tidspunkt, men nå er det viktigste at han blir frisk etter operasjonen så får vi se hva som er mulig når artistens representanter får samlet trådene og kan legge nye planer for Sam Smith, sier han.

Publisert