- Ble badet i dyreblod og måtte sverge på å adlyde

En 38 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år. Han er funnet skyldig i menneskehandel og grovt heleri. Kvinnen er fortsatt sterkt preget av det hun ble utsatt for.

OFFER: Kvinnen (tegning) solgte sex på gaten i Bergen sentrum og var et offer for menneskehandel, slår lagmannsretten fast. ØRJAN DEISZ (ARKIV)/GUSTAV KVAAL (ILL)

Mannen kom til Norge som asylsøker i 2002 og er i dag norsk statsborger. Han ble dømt til fengsel i fire år i Bergen tingrett i fjor.

— Skuffet over dommen

Dommen ble anket og tiltalte er funnet skyldig i menneskehandel, hvitvasking av penger, hallikvirksomhet og trusler mot gateprostituerte nigerianske kvinner i Bergen.

Les også:

Les også

Solgte sex på Lidohjørnet

— Han er skuffet over dommen, sier forsvarer Jørgen Riple.

Endte på gaten

Lagmannsretten mener 38-åringen var en del av et internasjonalt kriminelt nettverk som sørget for at en 27 år gammel kvinne ble offer for menneskehandel.

Hun endte opp på gaten i Bergen, der hun fra desember 2011 til april 2012 solgte sex.

Les også:

Les også

100 har meldt seg ut av Amnesty

Kvinnen kom fra en fattig familie i Nigeria og hadde ingen utdanning. Hun skal ha levd under «slavelignende forhold». Så kom kvinnen i kontakt med folk som hun trodde ville hjelpe henne.

I stedet ble hun utsatt for voodoo-lignende ritualer, ifølge dommen. Hun ble badet i dyreblod og måtte sverge på å adlyde de som hadde hånd om henne.

Gruppevoldtatt

Flere personer sørget for at hun kom til Norge. 38-åringen var kontaktmannen hennes i Bergen, slår lagmannsretten fast.

I retten fortalte kvinnen om sine opplevelser. Hun ble blant annet bortført av fremmede menn og holdt innesperret i et hus. Her skal hun ha blitt gruppevoldtatt. Man har aldri funnet ut hvem som gjorde dette.

— Hun er fortsatt sterkt preget av det hun gikk gjennom. Hun lever på hemmelig adresse og er ikke i nærheten av å føre et normalt liv, sier Kristine Aarre Hånes, som er bistandsadvokat for kvinnen.

— Familien hennes i Nigeria føler fortsatt frykt for at det skal skje dem noe, legger hun til.