Disse blir valgets vinnere og tapere

Støre, Lysbakken, Jensen og Vedum. Hør hvem som blir valgets vinnere og tapere i podkasten 36,9.

Publisert:

ta904a53.jpg

I den siste episoden av 36,9 før mandagens valg diskuterer eksperter og politikere blant annet hvem som blir valgets vinnere og tapere. Utgangspinktet er en helt fersk nasjonal kommunemåling som Respons har gjort for BT og Aftenposten.

KrF-leder Knut Arild Hareide og professor Frank Aarebrot spår SV og Sp som valgets store triumfatorer.

— Det er vel ikke uten grunn at Audun Lysbakken ser mer positivt på livet enn nesten noen gang, sier Knut Arild Hareide.

I episoden forteller også BTs Trond Olav Skrunes at MDG er på en nedadgående trend, mens Aarebrot spår trøbbel for Siv Jensen.

Mot thriller i Bergen

Dette er den fjerde episoden av 36,9 denne uken. Fredag var Høyres kraftige tilbakegang på en ny lokal måling tema. Der kunne valgeskpertene Johan Giertsen og Gunnar Wiederstrøm fortelle at Høyre, KrF, Venstre og MDG nå fremstår som et stadig hetere styringsalternativ i den neste fireårsperioden.

Torsdag kunne vi fortelle at valget i Os kommer til å bli rekordjevnt. Søviknes sin koallisjon bestående av Høyre og Frp har fortsatt overtaket, men klarer opposisjonen å vinne et mandat til er flertallet borte. På BTs siste måling var stillingen 18-17.

svp://101480

Og om noen skulle være i tvil om at Senterpartiet er i ferd med å gjøre et godt valg, hør også på ukens første podkast-episode. Der kan vi fortelle at Sp nå er største parti i Sogn og Fjordane. Det betyr at Jenny Følling trolig blir ny fylkesordfører, så fremt valgresultatet står seg.

Publisert: