BARN: Morgenstellet er unnagjort. Kokete Deyese med datteren Hawi Tuzi(5mnd) har vært i kirken hele natten.
eirik brekke

En gang i året samler medlemmer i Den Etiopisk Ortodokse Tewahedo kirken seg for å feire en av de største høytidene, dåpen. Kirken hevder å ha sin opprinnelse i evangelisten Filips dåp av en etiopisk tjenestemann rundt 50 e.Kr, og har rundt 40 millioner medlemmer, mange av dem i Etiopia. I Norge går feiringen på rundgang til forskjellige steder i landet. Årets feiring var lagt til Bergen, der menigheten Menbere Leul st.Michael har i underkant av 200 medlemmer.Korskirken er nærmest fullsatt, medlemmer fra hele landet er samlet i kirken hele natten for å feire minnehøytideligheten om Jesu dåp i Jordan-elven. Vannet velsignes av prestene, deretter kastes det over deltakerne. Slik døpes medlemmene på nytt, og de kan fornye sitt dåpsløfte.

Tidlig om morgenen kommer også biskop i Bjørgvin Halvor Nordhaug inn i kirken for å være tilstede under dåpen. Etterpå er det feiring.

Alt mens du lå og sov i sengen din.

FARGERIKT.Mange av prestene kom langveisfra for å delta i Korskirken. I løpet av seremonien skal de ha en modell av Paktens Ark, innpakket i klut og båret på hodet i prosesjon av prestene. Den representerer Jesus som Messis da han kom til Jordan for å bli døpt.
eirik brekke