Bombegruppen rykket ut til Flesland

Funn av mistenkelig bag utløste politiaksjon tirsdag morgen.

Publisert Publisert

FUNNSTEDET: Her ved ankomsten til Bybanen ble bagen funnet. Foto: Gerhard Flaaten

Det var klokken 7.05 i morges at politiet på Flesland ble kontaktet.

Bakgrunnen var en bag som ble funnet etterlatt på utsiden av flyplassen ved bybanestoppet.

– Det var en åpning i bagen og der kunne man se noen ledninger, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

RYKKET UT: Totalt ti politifolk var med på aksjonen da det ble funnet en mistenkelig bag utenfor Flesland tirsdag morgen. Foto: Gerhard Flaaten

I tillegg til politiet på Flesland, ble også en politipatrulje fra Bergen og representanter fra bombegruppen sendt til flyplassen.

– Bombegruppen er her i forbindelse med øvelsen Nordlys. Totalt var det nok ti personer involvert, sier Kolltveit.

– Når ble det klart at dette ikke var noen bombe?

– Cirka klokken 8.45. Denne bagen er hittegods og inneholdt boss. Ingen fly er blitt forsinket av dette, alt har gått greit, forteller operasjonslederen.

FJERNET: Et sperrebånd i ankomsthallen ble fjernet etter at det ble klart at bagen ikke inneholdt noen bombe. Foto: Gerhard Flaaten

– Ble områder på flyplassen stengt av?

– Nei, ikke stengt, men noen områder var avsperret.

Bergens Tidendes journalist på stedet, Gerhard Flaaten, forteller at han gikk av Bybanen på Flesland, men ble stoppet av vektere som fortalte passasjerene at de ikke kunne gå opp rulletrappen, men måtte ta en annen vei av sikkerhetsmessige årsaker.

Øystein Skaar i Avinor på Flesland bekrefter at det har vært en hendelse på Flesland som gjør at det er et politioppbud på flyplassen.

– Det er nå kontroll på situasjonen. Vi har hatt noe opphoping av taxier, men det skal ikke være noen forsinkelser på flyplassen, sier Skaar, som er operativ sjef ved Bergen lufthavn.

Publisert