Ber Stray søke permisjon

Ordfører Trude Drevland navngir den siktede.

NAVNGIR: Ordfører Trude Drevland ber Jan Sverre Stray om å søke permisjon så fort som mulig.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Trude Drevland ber Jan Sverre Stray om å søke permisjon fra sitt verv som bystyrerepresentant.

— Jeg snakket med hans advokat etter møtet med politiet i dag. Jeg har sagt at når det er mulig for han, bør han søke permisjon mens saken på går.

Flere representanter fra politiet, blant dem politiadvokat Ole Bjørn Mevatne, troppet opp på Rådhuset mandag morgen. Møtet, hvor politiet skulle informere om korrupsjonssaken som har preget nyhetsbildet gjennom helgen, tok sted på byrådsleder Mælands kontor.

Les også

Varaordføreren fattet mistanke

Klokken 1200 var det pressekonferanse i Rådhusets 13. etasje.

— Jeg ønsker å redegjøre direkte og med en gang til dere, etter mitt første og eneste møte med politiet klokken 1000 i dag. Politiet verken kunne eller ville kommentere videre etterforskningskritt i saken. Det var derfor ikke tema, sier ordfører Trude Drevland.

Navngir

Politiet ønsket ikke å identifisere den siktede Jan Sverre Stray i offentlighet, men har gitt navnet til kommunen som arbeidsgiver.

— Mange har identifisert personen, saken har stor interesse. Vi har bedt politiet og advokat om å offentliggjøre, for ellers blir dette vanskelig for mange. Av de grunner jeg har nevnt, velger jeg som ordfører, å ta ansvaret for å bekrefte overfor dere vedkommendes identitet. Det er bystyremedlem Jan Sverre Stray fra Høyre som er siktet og varetektsfengslet i saken, sier Drevland.

Solberg informert

Erna Solberg er imidlertid informert om saken. Det bekreftet Høyre-lederen overfor VG i helgen:

— Jeg ble kjent med at det var en mulig korrupsjonssak torsdag i forrige uke, men jeg har ikke snakket med Monica Mæland om denne saken. Saken virker godt håndtert av ledelsen i Bergen kommune. Korrupsjon er alvorlig, men nå er dette en politisak og det er politiet som nå må finne ut om det har foregått korrupsjon, skrev Solberg i en epost til VG.

På dagens pressekonferanse ble ordføreren spurt hvorfor hun ikke ble orientert tidligere.

— Jeg ble orientert samme dag som varselet ble sendt. På det tidspunkt visste ingen om hvem eller hva som var skjedd, sier Drevland.

Fikk ikke informasjon

Les også

Bergenspolitikeren skulle skaffe sponsorer. Nå er han siktet for korrupsjon.

— Jeg har lest det i media, men jeg har ikke fått noen orientering. Det synes jeg er litt merkelig, men jeg forventer å bli orientert av politiet i løpet av helgen. Da kan jeg eventuelt kommentere dette på mandag, sa ordføreren til BT i helgen. - Så du visste ingenting før du så det i media?

— Jeg var ikke orientert. Mer vil jeg ikke si.

Avviser kontakt

Byrådsleder Monica Mæland (H) avviser at hun ikke har orientert ordfører Trude Drevland (H) om saken.

— Jeg informerte ordføreren samme dag som informasjonen vi ble gjort kjent med ble overbrakt politiet. Jeg har ikke snakket med Erna Solberg om denne saken.

Flere gruppeledere i bystyret som BT har snakket med stiller seg undrende til hvorfor Erna Solberg har fått informasjon om denne saken, og ikke dem.

Harald Schjelderup (Ap) sier det vil være på sin plass med en orientering om hvem som visste hva, og når.

Alvorlig sak

Også gruppeleder for SV, Oddny Miljeteig, spør seg selv hva Erna Solberg hadde med denne saken å gjøre.

— I og med at dette handler om en bystyrerepresentant, så er det ordføreren sin sak å håndtere.

Torstein Dahle (Rødt) reagerer også sterkt på den manglende informeringen.

— Dette er veldig spesielt.

En hver korrupsjonssak er alvorlig, sier han, og mener hemmelighold bare gjør det verre. At Høyre-leder Solberg orienteres først mener han er helt uakseptabelt.

PÅ RÅDHUSET: Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne (f.v.), visepolitimester John Reidar Nilsen og byrådsleder Monica Mæland på Rådhuset mandag formiddag.
Publisert: