— Ååå, den var stor, sier syv år gamle Trym Myhr og griper etter en flyndre på sandbunnen.

I en blå bøtte på land kravler det alt flere små krabber og mange eremittkreps. Lillesøsteren Emma Myhr (snart 6) ligger og dupper med rosa Hello Kitty armeringer i vannskorpen.

— Vi er her så ofte vi kan og bruker også området rundt mye. Det er veldig mange fine turstier her, og gode fiskemuligheter, sier mor Elin Andersen (38) fra solstolen.

Telt og hengekøye

Hun har ikke dristet seg til noe bad i sjøen ennå, selv om barna mener det er på tide at også hun tar seg en dukkert.

— I dag har vi bestemt oss for å være her helt til i kveld og har tatt med oss grill og masse mat. Vi har lovet å ha klar middagen til far er ferdig på jobb, sier hun.

På en liten topp står Einar Sagen (71) og speider utover sjøen. Ved siden av ligger Tove Seppola (59) og soler seg. De har slått opp teltet sitt like i nærheten og har også hengt opp en fargerik hengekøye mellom trærne.

— Dette er vennskapstoppen. Der nede mellom trærne står residensen vår og Øygardenbordet. Og rett her borte finner du hengekøyen vår, Shetlandsbenken og Skottlandsbenken. Alle benkene i området har nemlig fått navn. Det har også alle stiene. Det er en helt unik plass, sier Einar Sagen.

- Det er et eldorado

Han gir kamerat Roar Atle Furre æren for alle de fine navnene og stiene. Selv har han brukt området i rundt ti år, og har til og med klart å få en egen plass oppkalt etter seg.

— Jeg skriver dikt. Og etter at jeg leste et av diktene mine her, fikk plassen navnet Einar-steinen. Nå er det satt opp en postkasse på plassen, slik at alle som vil kan skrive dikt der, sier han og smiler.

Sagen og Seppola har overnattet her flere ganger. Men denne gangen ble det kun en overnatting. Seppola fyller 60 år om ikke så lenge, og det krever mye planlegging.

— Jeg må hjem for å bake noen kaker først og så kan vi reise tilbake hit. Det er jo et eldorado her, og så liker jeg så godt å sitte og se på havet og nyte lyden fra naturen, sier Tove Seppola.

I bakgrunnen høres stemmene til Trym og Emma som plasker i sjøen. Familien på tre har fått selskap av en annen familie som også skal nyte solen i den lune badeviken.

— Jeg har fanget enda en krabbe og den er stor altså, sier Trym før han løper ut i sjøen igjen.

FANGST: Trym Myhr (7) er ekspert på å fange små krabber og eremittkreps.
jo Straube
SVØMME: Emma Myhr (snart 6) har lært seg å svømme i barnehagen og gleder seg til å begynne på skolen til høsten.
jo Straube
SLAPPER AV: Einar Sagen (71) slapper av i hengekøyen sin. Fra den har han utsikt utover hele sjøen.
jo Straube