Vet ikke hva som gikk galt

Politiet har ikke svar på hvorfor Lars Vinje (19) og Mieczyslaw Romuald Fettke (40) mistet livet da de badet på Stord lørdag kveld.

Publisert Publisert

Lars Vinje mistet livet etter at han badet lørdag kveld ved Ådlandsvatnet på Stord. Luftambulanse rykket ut. Noen timer senere mistet Mieczyslaw Romuald Fettke fra Polen livet etter at han hadde badet i Fitjar. Foto: OVER OLDERKJÆR/HÅKON CARL HARTVEDT

— Vi vet ikke hvorfor de to døde og har ingen teorier om hva som gikk galt, men vi arbeider for å finne det ut, sier Roald Raunholm, fungerende lensmann på Stord. Søndag frigjorde politiet navnenepå de to døde mennene.

Lars Vinje var sammen med venner på en badeplass ved Ådlandsvatnet, nær Leirvik på Stord. Den populære badeplassen ligger like under Ådland bru, der E 39 går. Han havnet under vannet og ble liggende på cirka 9-10 meter dyp.

— Folk så straks at han fikk problemer og varslet omgående etter hjelp, forteller Roald Raunholm.

Håper på svar

Klokken 18.23 ble politiet varslet. 11 minutter senere var han plukket opp av vannet av en lege som kom til stedet. Politiet roser legen for hans innsats.

— Vi vet ikke hvorfor han havnet i en hjelpeløs situasjon der han gikk under vann. Vi har avhørt dem som var til stede og bedt om at han obduseres. Vi regner med at vi får en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av noen dager, sier Raunholm.

Han håper rapporten vil kunne si noe om hvorfor 19-åringen havnet under vann.

— Dette er en populær badeplass uten farlige strømmer. Det er ingenting som skulle tilsi at noe skulle gå galt. Vi arbeider med å finne ut hvorfor han fikk problemer, men vi vet ikke om vi får svar, legger han til.

Mange likhetstrekk

Mieczyslaw Romuald Fettke døde etter å ha badet fra en kai i Fitjar noe senere på kvelden. Politiet fikk meldingen like før midnatt.

— Det er mange likhetstrekk mellom de to sakene. Også her var forulykkede sammen med venner og så gikk noe galt, sier den fungerende lensmannen.

— Han havnet under vann og ble etter hvert funnet av dem han var sammen med. Vi har avhørt dem, uten at vi har svar på hva som skjedde. Også her har vi bedt om rettslig obduksjon, sier Raunholm.

Mieczyslaw Romuald Fettke var fra Polen og arbeidet på Kværner Stord. Familien i Polen er varslet.

DØDE: Lars Vinje omkom etter å ha badet ved Ådlandsvatnet på Stord, like ved innkjørselen til Leirvik på E39. Foto: OVE OLDERKJÆR

Publisert