- Vi er sjokkerte

Arbeidskameraten bodde sammen med den siktede 32-åringen i et halvt år, men visste ingenting om hva som hadde skjedd på Sotra.

Publisert Publisert

TRAGEDIEN: Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i sitt eget hjem for snart tre år siden. En sentral politietterforsker mente at andre kunne ha forvoldt hennes død. Saken ble henlagt. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG Foto: Rune Sævig

FORTALTE INGENTING: 32-åringen som er siktet på drapet på Monika Sviglinskaja (8) bodde sammen med flere andre utenlandske arbeidere. Han fortalte ingen av dem om den døde jenten.

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Dette kom som et utrolig sjokk for oss alle sammen. Vi visste ingenting om den lille jenten og moren hennes, sier en av 32-åringens arbeidskamerater.

Han ønsker ikke å stå frem med navn eller bilde i avisen.

Les også

Syv ting du trenger å vite om Monika-saken

— Hadde aldri besøk

I et halvt år har arbeidskameraten og fire andre delt leilighet med mannen som i en kort periode var stefaren til åtteåringen Monika Sviglinskajas. Mandag ble han pågrepet og siktet for drapet på henne.

Alle som bor i huset på Årstad er utenlandske arbeidere. De fleste kommer fra Litauen og Polen.

Arbeidskameraten forteller at den siktede 32-åringen har holdt seg mye for seg selv. Mannen drakk ikke alkohol når det var fester i leiligheten.

— Han hadde aldri besøk av venner, familie eller kjærester, sier arbeidskameraten.

Undersøkte leiligheten

Mandag ble 32-åringen pågrepet. Arbeidskameraten var ikke selv til stede da politiet kom. Selv om de jobber samme sted, har de ulike oppdragsgivere.

— Jeg hørte hva som hadde skjedd senere på dagen. Det ble selvfølgelig snakket mye om. Alle var veldig overrasket over det som hadde skjedd, sier han.

Senere samme dag kom politiet og gjorde undersøkelser i leiligheten.

Mannen synes det er utrolig at han ikke har hørt noe om hendelsene på Sotra tidligere. De siste dagene har han lest om saken i mediene.

— Det er ille, sier arbeidskameraten.

Publisert