– De som går ut i vinterferie neste uke, får det perfekte ferieværet

Nå gjør vinterværet storinnrykk.

Publisert Publisert

MER SNØ: Fredag snødde det tett på Kvamskogen. Men for dem som går på vinterferie neste uke, lover det svært godt for vinterferieværet. Foto: Marita Aarekol

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mens det de siste dagene har blåst godt på fjellovergangene og i ytre strøk og snøen har lavet ned, lover meteorologene langt bedre vær for neste uke.

– Det verste nedbørsmengden er nå over, og på lørdag blir det stort sett oppholdsvær på hele Vestlandet.

Det sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Otta Fagerlid.

– Lørdag ettermiddag og natt til søndag blir det likevel noe nedbør, men ut over søndag formiddag gir det seg og klarner opp, sier meteorologen.

Les også

Kvamskogen snør ned

Snø og sol

Helgen er preget av overskyet vær, men på mandag titter solen frem – og blir, skal vi tro StormGeo-meteorolog, Mariann Aabrekk.

– For dem som har vinterferie neste uke, blir det skikkelig fint vinterferievær, sier hun.

SNO, MEN SOL: Med nysnø og sol, blir neste ukes vær perfekt for dem som har tenkt seg ut på ski. Foto: Arkiv/Eirik Brekke

– Helgen starter helt greit, stort sett skyfritt og kaldt med et lite nedbørområdet som kommer inn over landet på lørdag ettermiddag. Nedbøren kommer ned som en lei blanding av sludd, regn og snø i ytre strøk, men som snø i lenger inne i landet, sier Aabrekk.

Neste uke går Sogn og Fjordane, og store deler av Hordaland (Bømlo, Eidfjord, Fitjar, Granvin, Odda, Stord, Ullensvang, Ulvik, Vaksdal og Voss) inn i vinterferie.

– Mandagen blir det sol og oppholdsvær, og det fine været skal holde seg gjennom hele ferieuken, sier meteorologen.

Les også

Farah (32) er ikkje fødd med ski på beina. No lagar han skispora på Bergens tak.

– Tosifret minusgrader

Aabrekk får støtte fra Meteorologisk institutt: Neste uke blir bra.

– Nedbøren gir seg natt til mandag, og på mandag blir det lite skyer og mye sol. Temperaturene i bergensområdet vil ligge på rundt fire-fem minus, mens det i innlandet vil vise tosifret antall minusgrader, sier meteorolog Fagerlid.

Tirsdag og onsdag skyer det til noe, og det er sjanser for lett snødryss.

– Torsdag, fredag og lørdag blir det fint igjen. De som har vinterferie nå, blir langt heldigere enn det Rogaland opplevde denne uken, sier han.

Publisert