Ut på gatekunstorientering

Hvor godt kjent er du i urbane Bergen? Ta vår uhøytidelige quiz i slutten av saken.

GATEKUNST: Å snuble over dampende fersk gatekunst som dukker opp i nattens mulm og mørke er en gulrot som gjør det gøyere og enklere å komme seg ut på. Her har du fire fine fruer. Vet du hvor du finner dem? Eirik Brekke

Tenk deg at du går inn et dulgt smau - og voila - det er som om grafikken lyser det mot deg. Et kunstverk, en såkalt piece, som absolutt ikke sto på veggen i går.

Urban orientering

Tone Hauge er en av dem som blir fylt med en intens lykkefølelse når akkurat dét skjer.

– Jeg kaller det for gatekunstorientering. Å komme over et nytt verk først og poste det på Instagram er den urbane versjonen av orientering, sier Hauge.

GATEKUNSTJEGER: Tone Hauge kan bruke timer på å vandre rundt i Bergen på jakt etter nye gatekunst-motiv. Da er det frem med emneknaggene #gatekunst, #bergenstreetart og #streetartbergen på Instagram. Med tiden har også Facebook-gruppen Gatekunst i Bergen, der Hauge er en av administratorene, blitt til. Eirik Brekke

Kunstnerne bak psevdonymene er gjerne anonyme. Kan Hauge selv være en av dem?

– Jeg har én regel: Har du laget noe du ikke vil henge opp hjemme hos deg selv, så skal du for Guds skyld ikke gjøre det ute heller. Så nei, dét hadde vært hærverk, ler hun.

Vi har blitt med Hauge på et lite rebusløp i byen, og satt sammen denne uhøytidelige quizen vi utfordrer deg til å ta.

http://api.schibsted.tech/proxy/publication/btj/multimedias/0?quiz=5a8c172b6e3178003ef6570d