Én uke etter ulykken er det fortsatt kritisk for ettåringen

Tilstanden for gutten (1) er uendret, ifølge politiet.

RYKKET UT: Flere politibiler rykket ut til barnehagen Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken etter at en ettåring falt ut av en barnevogn. Alice Bratshaug (arkiv)

Ettåringen som ble hengende fast med en stropp rundt halsen i en barnehage i Bergen sist torsdag, er fortsatt kritisk skadet.

Ulykken skjedde i Akasia Paradis barnehage og ble meldt politiet like over klokken 12.00 torsdag 3. januar.

Gutten var bevisstløs da han ble tatt i ambulansen og fraktet til Haukeland universitetssykehus. Der ble han ble innlagt med kritiske skader.

Senest onsdag ble tilstanden hans oppgitt til fortsatt å være kritisk.

– Vært i kontakt med foreldrene

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt sier i 14.00-tiden torsdag at situasjonen er uendret. Da hadde hun akkurat oppdatert seg på saken.

ULYKKE: Det var innendørs i denne barnehagen på Paradis at ettåringen ble kritisk skadet. Han falt ut av en barnevogn i et soverom og ble hengende fast i en stropp rundt halsen. Foreløpig er det ikke sagt noe om hvor lang tid det kan ha gått før ulykken ble oppdaget. Alice Bratshaug (arkiv)

Torbjørn Kolås Sognefest er oppnevnt som bistandsadvokat for guttens foreldre.

– Jeg har vært i kontakt med foreldrene. Jeg har ingen kommentar foreløpig, sier advokaten til BT.

Alle ansatte avhørt

BT skrev onsdag at ettåringen lå i en sportsvogn på et soverom da ulykken skjedde. Vognen var uten bag eller vognpose. En slik vogn brukes vanligvis fra barnet kan sitte selv.

Akasia har etter hendelsen bestemt seg for å ha sovevakter. Det betyr at en av de ansatte skal ha fast tilsyn med barna som sover, inne eller ute.

BISTANDSADVOKAT: Torbjørn K. Sognefest bistår guttens foreldre etter barnehageulykken. Tor Høvik (arkiv)

Alle de ansatte i barnehagen på Paradis, inkludert ledelsen, ble avhørt av politiet etter ulykken.

Det ble gjort tekniske undersøkelser på stedet, og politiet beslagla den aktuelle barnevognen. De ville undersøke hvilken tilstand den var i og sjekke om den ble riktig brukt.