Kristenfolket danner front

De kaller seg Kristenfolket. De støtter Israel og det gamle ekteskapet. Nå går de ut i valgkampen for kandidater, ikke for partier.

  • Terje Valestrand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

– Den rød-grønne regjeringen avkristner Norge. Det neste blir vel å forby kristen forkynning, sier redaktør Bjarte Ystebø i avisen Norge IDAG, der Finn Jarle Sæle er sjef.

Sæle er ikke med denne gang, nå står Ystebø frem som leder i en ny organisasjon som kaller seg kort og godt Kristenfolket. Med seg i styret har han blant andre Laila Dale Alvheim fra Øygarden og Sissi Kringlebotn fra Etne.

– Vi har ingen generalsekretær eller daglig ledelse, men over tid tar vi sikte på å etablere oss i alle landets fylker, sier Ystebø til BT.

– Dere planlegger mye annonsering, som er dyrt. Hvem støtter dere økonomisk?

– Vi har hittil svidd av ca. 200000 kroner, penger vi har fått av kristne sympatisører.

Kristne hjertesaker

Kristenfolket har ingen mening om oljeboring i Lofoten eller økonomisk politikk. De konsentrerer seg bare om det de kaller de kristne hjertesakene; Israel, ekteskapet og aktiv dødshjelp, som de er imot.

– Avkristningen av landet vårt må stanses, derfor må vi få en ny regjering, mener Kristenfolket. De finner ikke ett parti som er godt nok, derfor retter de seg bare mot kandidatene.

– Det er jo de som skal velges, og som skal stemme ja eller nei til viktigste saker for landet vårt.

Før lanseringen i går hadde Kristenfolket kartlagt hvor de borgerlige stortingskandidatene står i nettopp hjertesakene.

Resultatet er blitt en «velgerguide» som viser hva kandidater fra H, Frp, KrF og Venstre mener om for eksempel dødshjelp eller flytting av ambassaden til Jerusalem.

Helten Hagesæter

Noen politikere har ikke svart, blant dem Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten. Noen har svart så unnvikende, sett med Ystebøs briller, at deres svar er slettet. Men andre har kommet med i oversikten.

Den viser at idealrepresentanten for kristne velgerne må være Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter, Hordaland. Han svarer «rett» på alle spørsmålene.

Motpolen er Venstres Gunvald Ludvigsen fra Sogn og Fjordane. Han støtter verken Israels mur, flytting av ambassaden eller omkamp om ekteskapsloven.

– Hvorfor har dere ikke spurt noen kandidater fra Arbeiderpartiet eller Senterpartiet? Mange der deler jo deres grunnleggende syn.

– Ingen fra de rød-grønne partiene har tatt avstand fra sitt eget regjeringsprosjekt, derfor er de ikke aktuell i kampen for en ny regjering, fastslår Bjarte Ystebø

Hva synes du om den nye organissjonen?

DRØMMEKANDIDATEN: For Kristenfolket er Gjermund Hagesæter (Frp) drømmekandidaten. Han er enig med dem i alt.(Arkivbilde)
SKREKKANDIDATEN. For Kristenfolket er Venstres Gunvald Ludvigsen en skremmende kandidat i borgerlig leir. Han er uenig med dem i alle hjertesakene (Arkivbilde).
Publisert
  1. Kommunevalg 2015
BT anbefaler

Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

Artisten fra Dallas har vært en av de mest markante stemmene i den internasjonale popmusikken de siste ti årene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Disse sogningene får tusenvis til å danse på Koengen

  2. Flere Argentum-ledere har fått millionutbetalinger

  3. – Dessverre ser det ut til at det blir ein del nedbør

  4. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

  5. – Brann er allerede et godt eliteserielag

  6. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om