Naboer må betale for bergensbosset

Snart slipper bergenserne bosspann og bossbiler i sentrum. Nabokommunene må ta regningen.

  • Håvard Prestegården
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Både bossbiler og bosspann skal bort fra gatene i Bergen sentrum. I stedet skal bosset suges bort gjennom et stort nettverk av rør. Anleggsarbeidene er i full gang.

Men det koster, og nå vil BIR sende regningen til innbyggerne i nabokommunene – også dem som ikke får glede av det nye systemet, skriver Askøyværingen.

Les også

Bosset går under jorden

Bergensere slipper

BIR eies av ni hordalandskommuner. Det er beregnet at hver husstand årlig må betale 137 kroner ekstra for boss-suganlegget i Bergen.

Mange av dem som får nytte av det nye anlegget, slipper imidlertid unna med en økning på 40 kroner. Det er fordi en del av sentrumsbeboerne har to hentinger i uken – og må betale ekstra for det. Ekstrabetalingen faller bort når boss-suganlegget er på plass.

— BIR har et grunnprinsipp om at tjenestetilbudet og prisen skal være lik for alle brukerne. I denne omgang vil det komme Bergen til gode, i neste omgang er det noen andre. Over tid blir det rettferdig, sier Tina Skudal, informasjonskonsulent i BIR til bt.no

Les også

Her skal det graves

— Naturlig med samme pris

Skudal påpeker at sentrumsbeboerne i dag har et mye dårligere tilbud enn andre BIR-brukere.

— For at tilbudet skal være likt for alle, må bergenserne få bedre muligheter til kildesortering. Og det får de med det nye systemet, sier Skudal.

Varaordfører i Askøy Siv Høgtun hisser seg ikke opp over prisøkningen:

— BIR jobber for et stort område, og vi er en del av BIR-familien. Jeg synes det er naturlig at man har samme pris og samme tjenester i hele området, sier Høgtun til Askøyværingen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Bosset skal koste mer

BT anbefaler

Gir alt for treneren som ble revet bort

Noen klubber sparker trenere med et pennestrøk. Frøya mistet sin på mest tragisk vis.

LES SAKEN