Ektemannen avhørt om mors permisjon

Under avhøret i går skal politiet ha spurt ektemannen om morens permisjon. Politiet tror hun tok fri for å passe barna etter at Dung forsvant.

  • Gordon Andersen
  • Trond Nygard-sture
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Dungs ektemann ble avhørt i over fem timer i går. Dette er nesten tre uker etter det første avhøret, som ble gjennomført samme dag som han ble pågrepet med de andre familiemedlemmene i Krabbedalen 23. august.

Etter det BT får opplyst var morens permisjon fra 2. juli et av mange tema politiet var innom. Mens familien har forklart at hun tok permisjon for å se til sin syke mann, tror politiet at hun passet barna til Dung og hennes ektemann. Ektemannen begynte nemlig på jobb igjen samme dag.

BT kjenner ikke til at det kom frem noe nytt om dette.

Hemmelige dokumenter

Politiet har tidligere også lagt vekt på det såkalte storken-sporet, og skal også ha vært innom dette i går.

Familiens sprikende forklaringer for når de sist så Dung blir trolig også tema når avhørene fortsetter i neste uke. Svogeren og svigerfaren hevder at de ikke har sett Dung etter den 23. juni, mens ektemannen og svigermoren hevder de har sett Dung etter denne datoen.

Andre sprikende forklaringer er etter det BT forstår viktig i de nye avhørene av ektemannen og svigermoren.

Tre av forsvarerne har nå også fått innblikk i de hemmelige dokumentene, som etter det BT forstår blant annet inneholder de tidligere forklaringene til de fire siktede.

Her skal politiet ha reagert på enkelte detaljer i forklaringene på sentrale områder. Spriket i forklaringene gir politiet grunn til å tro at familien holder tilbake viktige opplysninger om Dungs-forsvinning.

— Avhøret gikk greit for seg. Vi har ingenting å utsette på måten det ble gjennomført på. Vi regner med at avhørene fortsetter i neste uke, sier Frode Skogvold, ektemannens forsvarer.

Ingen napp på avlytting

For politiet har det vært svært viktig å holde innholdet i disse dokumentene tilbake, slik at ikke de siktede skal ha mulighet til å samkjøre sine forklaringer.

Advokatene har fått innblikk i forklaringene, mot taushetsplikt på innholdet overfor sine klienter.

Etter det BT forstår inneholder også de hemmelige dokumentene opplysninger fra avlyttingen av familien, som ble satt i gang kort tid etter at Dung var meldt savnet. Denne avlyttingen har likevel gitt svært få resultater fordi familien veldig raskt skjønte at de var avlyttet, og sluttet å bruke telefonene.

Føler seg presset av politiet

De siste dagene av etterforskningen har politiet jobbet aktivt med å få i stand avhør av ektemannen.

Forrige tirsdag møtte to etterforskere i fengselet til den drapssiktede 32-åringen og spurte om det var noe han ville fortelle. Advokat Frode Skogvold var bortreist den dagen, og reagerer på politiets fremferd.

— Vi har gitt tydelig beskjed om at min klient ikke vil la seg avhøre uten advokat til stede. Da politiet møtte opp i fengselet med blokk og kulepenn, og spurte om det var noe min klient ville fortelle, opplevde han det som om de nærmest kom for å hente en tilståelse, sier Skogvold.

32-åringen nevnte forholdet da han var i retten mandag, har hevdet at han har følt seg presset av politiet.

32-åringen er den eneste av de fire siktede som har vært villig til å gå i avhør uten å stille betingelser.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Rundspørring blant nybakte mødre

  2. Håper fortsatt at Dung lever

  3. Tror Dung ble holdt fanget og drept

  4. Resultatløst søk etter Dung

BT anbefaler

Mette Hammersland var på joggetur. Så kjente hun et hardt grep.

Mette Hammersland har kjempet for kvinnefotball i 45 år. Men opplevelsene utenfor banen har satt dypest spor.