- Ingen kobling til Sigrid-saken

Åsane-politiet ser ingen sammenheng mellom Åsane-voldtekten og Sigrid-saken, selv om røde biler er etterlyst i begge sakene.

«RIMELIG TRYGG»: Politiet gikk ut og etterlyste tips om denne bilen, pirattaxien der den 18 år gamle jenten skal ha blitt voldtatt natt til 4. august i år. - Vi føler oss rimelig trygg på biltypen, i hvert fall i en slik grad at vi kan utelukke en rekke biltyper, sier hovedetterforskeren på saken. POLITIET

Sist uke gikk Oslo-politiet ut medetterlysning av en rød bil i den mye omtalte Sigrid-saken.

Natt til søndag 5.august forsvant 16-åringen på vei hjem til hjemmet på Østensjø.

Også i forbindelse med voldtektssaken iÅsane (se faktarammen), som skjedde natten før Sigrid-forsvinningen, er detetterlyst et rødt/burgunderrødt kjøretøy.

— Presseskapt

Den mulige bil-koblingen er nå gått inntil tipsprosjektet i Sigrid-saken. Det bekreftet Grete Lien Metlid, leder forvoldseksjonen i Oslo-politiet, overfor bt.no sist uke.

Les også

- Voldtatt inne i pirataxi

Men i Åsane-politiet anser de ikke de Sigrid-sakensom spesielt interessant i etterforskningen av voldtekten.— Vi har fått mange tips ogspekulasjoner. Men jeg kan ikke se at det ligger noen kobling mellom vår sak ogSigrid-saken basert på disse røde bilene, sier politibetjent Evald Grane,hovedetterforsker på voldtektssaken i Åsane.

— Oslo-koblingen er etter mitt synpresseskapt. Det er mange røde biler, for å si det sånn. Det er ingen grunn tilå tro at det ligger noe der.

- Rimelig trygge på biltypen

Politiet i Åsane etterforsker voldtektennatt til 4. august med full tyngde. Men over to uker etter anmeldelsen, står defortsatt uten mistenkte.

— VI har fått inn nærmere 30 tips etterat vi gikk ut med bilde av den etterlyste bilen. Vi føler oss rimelig trygg påbiltypen, i hvert fall i en slik grad at vi kan utelukke en rekke biltyper. Menvi går ikke ut med det. For tipsenes del er det best at bildet taler for segselv, sier Grane.