Tiltalt for grov vold etter to brutale voldsepisoder på Laksevåg

To menn er nå tiltalt for å ha slått og knivstukket en 39-åring ved Kringsjåveien på Laksevåg i desember. Den ene er også tiltalt for grov vold mot en mann på samme sted i januar.

Publisert Publisert

BLE FILMET: Her i en bakgård i Kringsjåveien ble en ung mann slått bevisstløs. – Det gjør inntrykk å se slik grov voldsutøvelse på film, og vite at den er ekte, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes. Foto: Politiet

  1. Leserne mener

I morgentimene søndag 22. januar skal en 24 år gammel mann ha gått til angrep på en annen ung mann i en bakgård i Kringsjåveien på Laksevåg.

Naboer fikk med seg opptrinnet og ringte til politiet.

– Den skadde ble påført flere slag mot hodet. Han var bevisstløs da han ble hentet. Og han var fortsatt bevisstløs da han kom til akuttmottaket på Haukeland, sa førstepolitibetjent Linn Cathrin Davanger til BT.

Hun jobber ved trussel- og voldsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, og har etterforsket voldssaken.

Les også

Her slår 17-åringen ned den ukjente, unge mannen. Nå håper politiet at offeret vil melde seg.

– Grov og grenseløs vold

Den skadde kom til bevissthet etter noen timer på sykehuset. Statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes har sett et videoopptak av hendelsen.

– Den fornærmede blir slått minst ti ganger, og flere av slagene lander etter at han tilsynelatende er bevisstløs. Det gjør inntrykk å se slik grov voldsutøvelse på film og vite at den er ekte, sier Raanes.

– Volden er grov og voldsutøvelsen er grenseløs, oppsummerer han.

Brukket nese og hodeskader

Ifølge tiltalen skal 24-åringen ha slått fornærmede flere ganger i ansiktet med albuen og med knyttet hånd. Dette skal ha ført til at fornærmede mistet bevisstheten, brakk nesen, fikk et kutt over øyet som måtte sys, og flere mindre sår og kutt i ansiktet og hodet.

Den gangen skal han ha handlet alene, nå er 24-åringen også tiltalt for å ha utført et brutalt knivangrep på samme sted – i Kringsjåveien – i desember 2016.

Denne gangen med bistand fra en annen mann i begynnelsen av 20-årene.

Les også

Kompisene filmet og jublet, mens tenåringene sparket og slo offeret i hodet midt på Torgallmenningen

Åtte stikksår

24-åringen skal ha lagt fornærmede i bakken og så stukket ham med kniv flere ganger. Ifølge tiltalen ble han påført åtte stikksår hvorav en eller flere punkterte en lunge.

I forkant av dette skal den andre gjerningsmannen ha slått fornærmede flere ganger i overkroppen.

– I begge disse tilfellene er voldsbruken grov og grenseløs. Det er bare flaks at den ikke førte til alvorlige skader, sier Raanes.

24-åringen er tiltalt etter bestemmelsene om kroppsskade. Der er den mildeste strafferammen fengsel inntil seks år.

I forbindelse med pågripelsen av 24-åringen i januar ble mannen av politiets operasjonsleder omtalt som «godt kjent av politiet fra før».

Publisert