Drapsmistenkt danske sjekkes for voldtekt på Stord

Dansken som er mistenkt for drapet på Gunn Merete Lode på Bryne i 2001, sjekkes nå mot en voldtekt av en 18 år gammel jente på Stord i 1999.

  • Krister Hoaas
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Det var i april 1999 at den da 18 år gamle russejenten fra Stord ble overfalt og voldtatt i en hage mellom Hystadvegen og Valevegen på Stord. Voldtektsmannen ble aldri tatt.

Nå henter politiet frem saken igjen og ber om at danskens DNS sjekkes opp mot DNA-spor som politiet har fra voldtekten, bekrefter lensmann på Stord, Reidar Færestrand, overfor avisen Sunnhordland.

— Vi slutter aldri helt å undersøke en så alvorlig sak. I alle fall ikke når vi sitter på DNA-spor, slik vi gjør i dette tilfellet, sier Færestrand til avisen.

Ifølge Haugesunds Avis skal den drapsmistenkte 41-åringen ha oppholdt seg i distriktet i lengre perioder i årene 1997-2001. Han jobbet da for et firma som hadde oppdrag i Ølen, på Karmøy, i Haugesund, på Tysvær, Fitjar og Stord.

Dansken sitter varetektsfengslet i Ålborg i Danmark, sikte tfor drapet på Gunn Merete Lode og to voldtekter i Danmark i 2003. Han sjekkes nå rutinemessig opp mot en rekke uoppklarte drapssaker i Norge.

I tillegg til Lode-drapet vil 41-åringen også bli sjekket opp mot drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996, drapet på Birgitte Tengs på Kramøy i 1995, samt drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

Publisert
Fantomtegning av den mistenkte gjerningsmannen etter den brutale Stord-voldtekten.

Les mer om dette temaet

  1. Nekter skyld i Espås-drapet

BT anbefaler

Her blir det gigantkonsert for 45.000 bergensere

Godshavnen på Dokken blir åsted for den største konserten i Bergens historie.

LES SAKEN