Skal svette for Russland

Paradis sportssenter har bestemt seg for å gi alle helgens inntekter til Cecilie Nordstrøms arbeid for hjemløse barn i Russland.

Publisert Publisert
  • Torgeir Hågøy
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

?Hun har gjort en enorm innsats der borte. Dette er det minste vi kan gjøre, sier Lars Rognaldsen som er initiativtakeren til innsamlingsaksjonen.

Kalinigrad

Cecilie Nordstrøm har siden 1997 drevet hjelpearbeid for foreldreløe barn i den russiske enklaven Kaliningrad. Sammen med sin far, Atle Nordstrøm, driver hun Stiftelsen Prosjekt Kaliningrad. Begge jobber frivillig og de har klart å bevise at hjelpen faktisk kan komme uavkortet frem til dem som trenger dem.

I tillegg til sin vanlige jobb som siviløkonom og hjelpearbeider, jobber hun også litt som instruktør på Paradis sportssenter. Kollegene der ønsker nå å være med å bidra. De gir derfor sin egen lønn denne helgen til prosjektet.

— Inntektene som kommer ved aktiviteten her vil også bli gitt til prosjektet. Denne dagen tar vi 100 kroner for en spinningtime. De går uavkortet til prosjektet. Hver gang vi fyller spinninghallen har vi fått inn 2000 kroner. Nå har vi så og si fylt opp spinninghallen fem ganger, men det er fortsatt ledige plasser. I tillegg skal det være en tennisturnering og folk kan trene styrke, sier Rognaldsen.

- Et flott opplegg

Cecilie Nordstrøm er takknemlig for at kollegene på Paradis sportssenter vil være med å samle inn penger til prosjektet hennes i Russland.

— Jeg synes det er kjempeflott. Pengene som kommer inn i helgen vil mest sannsynlig gå til å hjelpe handikappede barn som jeg har hjulpet siden 2000, sier Nordstrøm.

Hun har aldri vært glad i innsamlingsaksjoner hvor folk går rundt med bøsser og tigger etter penger.

— Det jeg synes er så fint med opplegget på Paradis sportssenter er at folk kan komme og ha det gøy samtidig som de samler inn penger. De kan gjøre noe godt for seg selv samtidig som de hjelper andre, sier Nordstrøm.

Begynte tidlig

Cecilie Nordstrøm var bare 22 år da hun satte i gang arbeidet blant de fattige og handikappede barna i Russland. I dag omfatter arbeidet to barnehjem og ett ungdomsfengsel.

— Grunnen til at jeg begynte dette arbeidet var at jeg syntes det var så mye håpløshet. Alle sa at det ikke nyttet. Jeg tenkte at dersom man gjør en god jobb så må det jo kunne gå an å få hjulpet barna i Russland. Det verste som kunne skje var at det gikk galt, men det gjorde det ikke. Arbeidet ble større enn jeg noen gang hadde trodd at det ville bli, sier Nordstrøm.

Hun hadde allerede bodd ett år i Russland og kunne språket. Til å begynne med var hun der hele tiden. Nå er hun der bare noen ganger hvert år.

— Dette skal være hjelp til selvhjelp. Måtte jeg vært der hele tiden hadde jeg gjort galt, sier Nordstrøm.

TRENER FOR RUSSLAND: Initiativtaker Lars Rognaldsen og medeier i Paradis sportssenter, Vivian Tangerås, håper at så mange som mulig vil være med å støtte Prosjekt Kaliningrad i helgen. (Foto: Torgeir Hågøy)

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

  2. BT beklager – trekker matanmeldelse

  3. Truer med å avlyse fadderuken hvis ikke studentene skjerper seg

  4. – Me heldt avstand når andre kunne sjå oss

  5. – De som får korona, mister ofte luktesansen. Det jeg opplevde, var noe annet.

  6. – Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet

  1. Arna