Mobildekningen tilbake de fleste steder etter «Urd»

Flesteparten av basestasjonene som måtte ned i knestående under «Urds» herjinger 2. juledag, er nå oppe og går igjen, ifølge Telenor.

Publisert: Publisert:

TOK STRØM OG MOBILDEKNING: Både strøm og mobildekning måtte bukke under for uværet «Urd» 2. juledag. Dette nedblåste treet i Grimstadvegen er bare ett av mange eksempler på «Urds» herjinger. Foto: 2211-tipser

Kraftutfall og fiberbrudd som følge av ekstremværet Urd, førte til at mobildekningen i flere deler av landet ble svekket eller falt helt ut. Telenor meldte onsdag ettermiddag at de fleste tjenestene var oppe igjen.

– Det er fortsatt noen mobilstasjoner som er nede på Vestlandet og litt spredt rundt i landet. Jobben med å rydde etter «Urd» er ikke ferdig, men vi er lettet over at de største feilene nå er rettet, sier dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen, til NTB.

Les også

Les også: "Urd" blir billigere enn fryktet

Fortsatt redusert kapasitet

Gulen i Sogn og Fjordane, Rømskog i Østfold og deler av Hordaland ble hardest rammet.

Ifølge kommunikasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, har mannskaper jobbet fortløpende med å rette opp i problemene etter utværet. Noen steder er det fortsatt redusert kapasitet på mobildekningen.

Les også

Slik så det ut i Øygarden allerede før stormen: – Det var helt vilt og magisk

– Det er vanskelig å anslå hvor mange det gjelder, fordi flere av områdene hvor basestasjoner er nede, blir dekket av andre nærliggende stasjoner, forklarer Krokan til BT.

Les også

Disse våget seg til Ulrikens topp midt i uværet

Har hatt fullt trykk

Det er spesielt kommunene Osterøy, Masfjorden, Samnanger, Lindås og Vaksdal som fortsatt er rammet. I Radøy er to av fire basestasjoner nede.

– Vi har hatt fullt trykk for å rette opp i feilene så fort som mulig. Noe gjenstår fortsatt, og det vil vi fortsette å rette opp i, sier Krokan.

Publisert: