Mann i 30-årene skal ha stjålet titalls bankkort fra postkasser i Bergen: – Han har handlet for tusener

Stanset av vektere på kjøpesenter i helgen, løslatt, tatt på ny.

Publisert: Publisert:

En bergensmann i 30-årene, betegnet som en «god kjenning av politiet», skal fredag formiddag fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Mannen anklages for titalls tyverier av bankkort i Bergen. Trolig har flere av ofrene vært intetanende: Kortene er nemlig forsvunnet fra postkasser.

I helgen ble mannen stanset av vektere på et kjøpesenter i Bergen. På grunn av kapasitetsproblemer i politiet ble han løslatt mot meldeplikt. Onsdag denne uken ble han igjen tatt, da i forbindelse med innbrudd i et garasjeanlegg i Damsgårdsveien.

– Ikke full oversikt

– Vi har ikke full oversikt over hvor mange kort han har tatt. Det dreier seg om titalls, sier politiadvokat Marthe Brøndbo Åstad til BT.

– Har han brukt kortene?

– Vi vet han har brukt kort til å handle varer i butikker i Bergen. Det er kjøp for tusenvis av kroner, etter det vi vet så langt. Vi holder på å kontakte korteierne nå.

Fire uker

Fredag ber Brøndbo om fire ukers varetekt for den tyveri- og bedragerisiktede bergensmannen i 30-årene.

Om kortene eventuelt også er brukt til netthandel, og om siktede har klart å finne koder til kortene, vet ikke politiet ennå.

Forsvarer Egil Jordan sier han ikke har fått nok kontakt med klienten til å si noe om hvordan han stiller seg til fengsling.

– Han erkjenner det aller meste, men om han vil godta fengsling, det kan jeg ikke si ennå.

Publisert: