Har du en spesiell påsketradisjon?

Egg hører med i påsken, men ikke alle er fylt med snop.

Publisert: Publisert:

paskecombo.jpg

Dessert før middag

IMG_4937.JPG

Hvem: Maja (6) og Sofie (12) Erdal med onkel Tobias Sønnesyn (27)

Hvor: Søråshøgda, Jæren i påsken

Hva: – Vi pleier å ha dessert før middag når vi er på hytten, forteller Maja. Storesøster Sofie og onkel Tobias bekrefter at det er en tradisjon når de er på hytten til tante/grandtante på Jæren. Å lete etter påskeegg med snop i, hører også med.

Påsketre

IMG_4933.JPG

Hvem: Benny Fisser (50)

Hvor: Nederland, akkurat nå Bergen

Hva: – Vi har ikke så mange påsketradisjoner, men jeg har hørt at dere har det i Norge og at mange går på ski. Det skal jeg også, men jeg er her for å jobbe denne påsken. I Nederland pleier man å ha påsketre pyntet med godteri og malte egg. Og de små barna leter etter påskeegg ute.

Familiemiddag med lam

Njaastad.jpg

Hvem: Haldis (72) og Svein (76) Njaastad

Hvor: Landås

Hva: – Vi pleier alltid å ha en lammemiddag med familien på påskeaften eller 1. påskedag. Da samler vi de som er her, det kan bli alt fra seks til 14 til bords. Ellers pynter vi med fine påskeegg kjøpt i Øst-Europa.

Shopping og sjokolade

Ka Wai Ka Yan.jpg

Hvem: Ka Yan Cho (29) og Ka Wai Lee (32)

Hvor: Hongkong, nå på ferie i Norge

Hva: – I Kina er det ingen påske, men i Hongkong har man påskeferie, selv om vi ikke ferier påske slik dere gjør. Det er ikke så mange tradisjoner, men shoppingsentrene pleier å ha ulike arrangementer. På skolene får barna male egg og så selges det mange sjokoladeegg.

Bålbrenning og lek

undredal.jpg

Hvem: Anna Karine Marstein

Hvor: Undredal, nå på Bondens påskemarked i Bergen

Hva: – I Undredal er det mange kjekke påsketradisjoner. I palmehelgen arrangerer Ungdomslaget kakelotteri, steking av lapper og eggemaling. Påskeaften steller vi i stand eggeleting, tenner bål og har forskjellige leker og konkurranser der hele bygden er med. Hjemme spiser vi påskelam med familien.

Publisert: