Måtte styrte ut av leiligheten

Jeanne Monclair Bolstad (54) ble vekket av sirener og røyklukt torsdag morgen. - Jeg er selvsagt bekymret over alle brannene som har vært her, sier hun.

Publisert:

MÅTTE EVAKUERE: Jeanne Monclair Bolstad måtte evakuere fra Kong Oscar gate torsdag morgen. – Der og da tenkte jeg bare at jeg var glad for at jeg ikke hadde barnebarna mine på besøk akkurat den dagen. Nå har hun reist til Fusa for å passe kyrne sine. Foto: Elias Dahlen/privat

Jeanne Monclair Bolstad (54) ble varslet av Christian Jacobsen Mjell torsdag morgen, da det brant i Kong Oscar gate 4 og 6 samt i Nedre Hamburgersmauet 1.

Mjell var den første som varslet brannvesenet.

Bolstad var en av dem som ble evakuert tidlig torsdag morgen.

Les også:

Les også

Uforsiktige beboere må betale dyrt

— Det er forferdelig at det har vært så mange branner her. Jeg er selvsagt bekymret. Det er vi alle som bor her, men jeg er ikke utrygg, sier hun.

- Kom deg ut, det brenner

— Jeg våknet av sirener og røykelukt. Like etter banket det på døren. Det var noen som ropte. Kom deg ut, det brenner. Det var ikke noe kjekt. Jeg skjønte ikke alvoret umiddelbart, men det tok ikke lang tid før jeg forsto hvor alvorlig det var, sier Bolstad.

Fra klokken 4.30 fylte gaten seg med mennesker som måtte evakuere. Bolstad ringte sin mor klokken halv fem på morgenen.

— Jeg har heldigvis familie i nærheten, så jeg dro opp dit kort tid etter at vi ble evakuert, sier hun.

Syns synd i de bostedsløse

Syv personer er bostedsløse etter brannen.

— Der og da tenkte jeg bare at jeg var glad for at jeg ikke hadde barnebarna mine på besøk akkurat den dagen.

Les også:

Les også

Syv personer er bostedsløse. Skadet gutt (17) ute av sykehus.

Hun fikk lov å komme inn igjen i leiligheten sin i 14-tiden torsdag. Da var brannen slukket — men brannvesenet holdt fortsatt vakt. Det viste seg å være lurt. Rundt klokken 17 blusset brannen opp igjen.

Ble beroliget av vaktene

— Jeg fikk pratet med vaktene som sto utenfor bygningen vår flere ganger i løpet av kvelden. Det fikk meg til å føle meg trygg, sier hun.

Bolstad snakket med dem siste gang før midnatt, før hun la seg.

— Jeg regner med vi ikke ville fått lov å komme tilbake til leiligheten hvis ikke det var trygt. Derfor klarte jeg å sove.

Publisert: