Flere av de omkomne var fedre og bestefedre

Alle de 13 omkomne fra helikoptertragedien på Turøy er nå identifisert.

Publisert Publisert

DE OMKOMNE: Øverste rad: Otto Mikal Vasstveit, Ole Magnar Kvamme, Behnam Ahmadi, Arild Fossedal, Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther, Espen Samuelsen og Olav Bastiansen. Nederste: Michele Vimercati, Odd Geir Turøy, Kjetil Wathne, Iain Stuart, Lyder Martin Telle og Tommas Helland.

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søndag kveld gjorde Kriops ferdig identifiseringsarbeidet etter helikopterulykken ved Turøy fredag. Det var i alt 13 mennesker ombord da helikopteret styrtet. To var piloter, de andre 11 var på vei hjem fra oppdrag på platformen Gullfaks B.

De første syv navnene ble sluppet av politiet natt til mandag.

Av disse var briten Iain Stuart (41) allerede kjent, da skotsk politi offentliggjorde navnet hans søndag kveld. Det var også kjent at italienske Michele Vimercati (44) var om bord.

Les også

Her søker de etter metalldeler fra helikopteret

Mandag ettermiddag kom også de siste seks navnene på omkomne. Dermed er alle de 13 omkomne identifisert.

Her er den fullstendige listen:

Piloter fra Bergen

Olav Bastiansen.jpg

Olav Bastiansen (57) jobbet som pilot i CHC, og var en velkjent og anerkjent person i flygermiljøet både i Norge og internasjonalt. I tillegg til å være pilot, hadde han tunge tillitsverv gjennom en årrekke.Sigurd Løkholm, generalsekretær i Norges Flygerforbund, var en av dem som kjente Bastiansen svært godt.

— Han var en høvding i norsk luftfart. Det er store ord, men han var en helt ekstraordinær person som har bidratt på svært mange felt innen luftfart, forteller Løkholm.

Les mer her:

Les også

Tillitsvalgt om pilot: Han var en høvding i norsk luftfart

Opprinnelig fra Bømlo

Én kvinne var ombord i helikopteret, Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther (32). Hun var bosatt i Bergen.Også Krogsæther kom opprinnelig fra Bømlo. Hun jobbet for oljeserviceselskapet Schlumberger, og har bakgrunn fra Haukeland universitetssykehus.

Hun etterlater seg foreldre og søsken.

— Han var en bauta

OMKOM: Lyder Martin Telle fra Sund etterlater seg både barn og barnebarn. Foto: Privat

Lyder Martin Telle (57) var fra Sund kommune, og vokste opp få mil fra ulykkesstedet. Han etterlater seg kone, tre barn og fire barnebarn.Telle var en del av familien til tidligere Sund-ordfører, nå stortingsrepresentant, Ove Trellevik.

— Han var en fantastisk mann. Han var snill, raus, god, og var på mange måter limet i slekten min. Lyder var flink til å besøke mine foreldre også, selv om han var gift med mitt søskenbarn, sier Trellevik om sin inngiftede slektning.

57-åringen jobbet i Aker Solutions, og har mange år bak seg som elektriker i Nordsjøen. Den siste tiden jobbet han imidlertid mye på land, ifølge Trellevik.

— Denne turen var av det korte slaget. Han skulle bare ut til plattformen og være der i noen dager, sier han.

Telle var aktiv i lokalsamfunnet og var en av ildsjelene i Telavåg Idrettslag. Han hadde en lidenskap for musikk og sport, og blir beskrevet som en gjennomført sosial og positiv person av sin arbeidsgiver.

— Av og til møter du mennesker på din vei som er helt spesielle. Han var en av disse. Jeg kommer til å huske Lyder som en bauta, sier Trellevik.

Barn og barnebarn

OMKOM: Arild Fossedal. Foto: Privat

Telles kollegaer Arild Fossedal (43) og Odd Geir Turøy (54) fra Aker Solutions omkom også i ulykken.Kolleger beskriver dem begge som solide folk. Fossedal blir omtalt som «en rolig person som hadde en herlig sans for humor». Han hadde jobbet i Aker siden 1998, i flere roller.

Fossedal etterlater seg en 17 år gammel sønn, en ekskone og en kjæreste med barn fra et tidligere forhold.

Familien til Fossedal omtaler ham slik:

«Arildvil bli husket som ein fantastisk person, alltid snill og god med et godt humør.Han etterlater seg ein sønn sombetydde alt for han. Arild er oppvokst på Voss, men bodde i Bergen. Hanjobbeti Aker som ingeniør i snart 18 år. Han vilbli dypt savnet av sønn, kjæreste og familie!"

Aker skriver dette om sin arbeidstaker:

«Han var svært opptatt av alltid å levere førsteklasses arbeid.»

Hans kollega Odd Geir Turøy etterlot seg kone, tre voksne døtre og barnebarn. Turøy hadde jobbet i selskapet siden 1995.«Odd var en ivrig hjortejeger og bobilentusiast. Han hadde også stor lidenskap for matlaging og tok rollen som husets kokk når han var hjemme fra Nordsjøen», skriver Aker.

Mens Fossedal var bosatt i Bergen, bodde Turøy i Øygarden. Han er vokst opp på Turøy, like i nærheten av ulykkesstedet.

Lokalsamfunnet på Turøy var derfor ekstra preget etter ulykken. Grendelagsleder og barndomskamerat Jan Bjarte Kjelby sa lørdag til BT at sjokk og sorg vil prege lokalsamfunnet i lang tid fremover.

— Jeg har bare gode minner fra tiden sammen med ham i barndommen, sa han.

Aker Solutions skriver at Turøy var ettertraktet på riggene.

Tobarnsfar fra Os

OMKOM: Espen Samuelsen etterlater seg to barn. Foto: Privat

Espen Samuelsen (35) bodde i Os kommune og jobbet i vedlikeholdsselskapet Welltec. Han etterlater seg samboer og to barn.Welltec opplyser at Samuelsen hadde jobbet hos dem siden 2011. — Vi kjente ham som en varm person med et stort hjerte, og som en det var lett å like. Han var en dyktig og god medarbeider, som vil bli dypt savnet, skriver Kenneth Kristiansen fra Welltech i en e-post mandag.

Welltec er en relativt liten bedrift, med rundt 130 ansatte i Norge.

Derfor berører tapet av en kollega mange, sier Terje Skeie i Welltec.

— I en så liten bedrift kjenner alle alle. Vi har fulgt pårørende opp tett sammen med Statoil, og har også hatt en intern samling der flesteparten av de som bor i området var innom. Fremover vil vi også ha en markering, og minnes kollegaen som er omkommet. I tillegg vil vi også bruke tid på å ta vare på hans nærmeste, sier han.

Tre fra Rogaland

  1. OMKOM: Otto Mikal Vasstveit. Foto: Privat

  2. OMKOM: Tommas Helland (50) fra Strand Foto: Privat

Tre av de omkomne bodde i Rogaland, Otto Mikal Vasstveit (54) fra Jørpeland i Strand kommune, Tommas Helland (50) fra Tau i Strand kommune og Behnam Ahmadi (54) fra Sandnes.De jobbet alle for oljeentreprenørselskapet Halliburton.

Vasstveit hadde jobbet som supervisor i selskapet, der han begynte i 1997.

OMKOM: Behnam Ahmadi fra Sandnes. Foto: Privat

Sandnes-mannen Behnam Ahmadi (54) var aktiv i Bahai-samfunnet i Sandnes, der også Kjell Austvoll er medlem.

— Han var en nær venn i Bahai-samfunnet. Som person var han inkarnasjonen av tjenerånd. Han hadde et utrolig stort nettverk, og folk kjente ham som en som alltid stilte opp for andre. Han hadde mange talenter. Han var en flink kokk, han gjorde hagearbeid og var mekaniker, sier Austvoll.

Han har kjent vennen siden 1985, da Ahmadi kom til Norge som kvoteflyktning fra Iran.

— Han flyktet derfra fordi bahai er en forfulgt minoritet i Iran. Han tok tidlig skritt for å bli integrert i det norske samfunnet, og har alltid vært aktiv i dugnadsarbeid. Han møtte sin kone kort tid etter at han kom til Norge, og begge har vært aktiv i miljøet her. Det er et enormt stort tap at han er borte.

Ifølge arbeidsgiveren hadde Ahmadi en lang karriere i selskapet. Han begynte i 1991 i Halliburton.

Les også

Helikoptersjefens store mareritt

OMKOM: Kjetil Wathne etterlater seg en samboer og fire barn. Foto: Privat

Firebarnsfar omkomKjetil Wathne (51) var på jobb for Karsten Moholt AS da han omkom i helikopterulykken. Han var bosatt i Bergen, men kom opprinnelig fra Bømlo. Søndag kveld ble det kjent at to av de omkomne har tilknytning til Bømlo.

Broren Per Wathne skriver i en uttalelse, på vegne av familien, at brorens humor vil bli savnet. Familien takker alle som har vært involvert i redning-, støtte— og etterforskningsarbeid.

— Kjetils humor, trygghet og omsorg vil bli dypt savnet. Vi setter stor pris på all omsorg og omtanke fra familie, venner og kollegaer, skriver broren.

Lørdag sa Linn Cecilie Moholt, administrerende direktør i Karsten Moholt AS, til VG at Wathne har jobbet i bedriften siden 2010. — Vi er et lite firma med 150 ansatte, der alle er tett på hverandre. Det som har skjedd er veldig trist, og det preger oss alle sterkt, sa hun til avisen.

Wathne etterlater seg fire barn og en samboer.

«Kjetils humor, trygghet og omsorg vil bli dypt savnet. Vi setter stor pris på all omsorg og omtanke fra familie, venner og kollegaer.», sier Wathnes bror Per i en pressemelding.

«Alle som er, og har vært, involvert i redningsarbeid, etterforskning og støttearbeid fortjener en stor takk for profesjonelt og verdig arbeid. Nå ber vi om at familien og de nærmeste sitt privatliv respekteres i denne tunge tiden, og at vi alle får ro i tiden som kommer. », skriver broren videre.

Etterlater seg tre voksne barn

Ole Magnar Kvamme Foto: Privat

Ole Magnar Kvamme (60) var den eneste om bord i helikopteret som var ansatt i Statoil. Kvamme bodde i Bergen og var utdannet elektrisk installatør. Han jobbet den siste tiden på Snorre, Gullfaks A og Gullfaks B. Han hadde jobbet i Statoil siden 1988, og jobbet offshore i over ti år.

Les også

Så rotoren i luften i 20-30 sekunder

Kvamme etterlater seg tre voksne barn.

— Også i Statoil er det ansatte som har mistet en nær og kjær kollega. Vi deler alle sorgen og uttrykker vår dypeste sympati og medfølelse med familie og venner i denne vanskelige tiden, skriver Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

OMKOM: Iain Stuart (41) omkom i helikopterstyrten utenfor Bergen fredag. Foto: Privat

Britisk tobarnsfarI helgen ble to andre bekreftet omkommet av britiske og italienske myndigheter.

Iain Stuart (41) var britisk statsborger, og bodde i Aberdeenshire i Skottland.

OMKOM: Michele Vimercati (44) var blant de 13 som omkom i fredagens helikopterulykke. Foto: Privat

«Vi som familie er sønderknust over tapet av Iain i fredagens tragiske helikopterulykke i Norge. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn. (...) Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn til så mange», heter det i en uttalelse fra Stuarts familie, videreformidlet av skotsk politi.

Les også

Iain Stuart (41) omkom i helikopterstyrten

Stuart jobbet som serviceleder i Halliburton. Han hadde 20 års erfaring i bransjen, 15 av dem i selskapet.

Italienske Michele Vimercati (44) var en av de to pilotene om bord. Han bodde på Nesttun i Bergen i seks år. Naboer beskriver ham som «eksepsjonelt hjelpsom» og med godt humør.

Publisert

OMKOM: Ole Magnar Kvamme, Arild Fossedal, Odd Geir Turøy og Otto Mikal Vasstveit er fire av de omkomne etter helikopterstyrten i Øygarden fredag. Foto: Privat