Hvem snur målene om natten?

15 fotballmål satt på høykant flere ganger. Politiet er koblet inn.

Publisert Publisert

HELT BAK MÅL: Et av de store målene ble ødelagt da det blåste ned, og er nå forsøkt reparert før neste seriekamp. Foto: ARNE HAUGE

mal4.jpg Foto: ARNE HAUGE

mal2.jpg Foto: ARNE HAUGE

mal3.jpg Foto: ARNE HAUGE

Se bildespesial over

Smørås idrettslag i Fana fortviler. Ukjente vandaler herjer med målene på banen på Slåtthaug.

— Det er farlig hvis målene faller ned over unger. Det er også dyrt å skifte mål og nett, sier styreleder Morten Areklett til bt.no.

Målene koster mellom 10.000 og 15.000 kroner i innkjøp.

Politianmeldt

Klubben har nå gått ut på sin hjemmeside og bedt om tips. De har politianmeldt saken, og Bergen sør politistasjon har lovet å patruljere anlegget hyppigere.

Området består av er en stor 11-bane, og en liten 5-bane ved siden av. Ingen baner i nærheten skal ha vært plaget med det samme.

Det begynte natt til 17. mai. Da hadde spøkefuglene tatt for seg et av målene, men i juli har de vendt tilbake flere ganger. Ved to anledninger er alle de cirka 15 målene på området satt på høykant.

«Merkelig tidsbruk»

Daglig leder og sportslig koordinator Arne Hauge sier at hærverket foregår om natten.

Det må være flere om det. Og det tar lang tid å flytte 15 mål. Det er en merkelig form for tidsbruk. Daglig leder Arne Hauge

— Ja, det er garantert. Det er aktivitet her til halv elleve om kvelden, og når jeg har kommet om morgenen, er målene snudd. Vi har ingen ide om hvem det kan være, men det må være flere om det. Og det tar lang tid å flytte 15 mål. Det er en merkelig form for tidsbruk, sier han.

Klubbens A-lag skal spille seriekamp på anlegget 6. august – hvis dommeren godtar reparasjonen av det ene målet.

Målet blåste ned en natt det sto på høykant, og stangen bøyde seg.

— Vi har reparert det med en bøyle som kommunen hadde liggende. Men det er sprekker i punktsveisen på flere andre mål, sier Hauge.

Vet du noe? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

Publisert