Lege fengslet i fire uker

En fastlege i bergensområdet er siktet for overgrep mot to pasienter. Han skal ha hatt samleie med dem på legekontoret. - Han er i sjokk over det han beskyldes for, sier Linda Eide.

Publisert Publisert

I RETTEN: Linda Eide er forsvarer for en lege som fremstilles for varetektsfengsling fredag. Foto: PER LINDBERG

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Advokaten hos Advokatfirmaet Elden er forsvarer for mannen og møtte med ham i fengslingsmøtet som startet i Bergen tingrett fredag klokken 13.45. Drøye to timer senere var møtet over. Fastlegen ble varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud.

— Livet er snudd opp ned for ham i løpet av kort tid, sier Linda Eide.

Etter det BT erfarer, ble fastlegen pågrepet av politiet onsdag mens han var på arbeid. Siden har han sittet på glattcelle.

- Ikke offer

Ifølge BA er han siktet for å hatt flere samleier med en av kvinnene på sitt eget legekontor fra sommeren 2012 og frem til november i fjor.

Han er siktet for å ha utnyttet den andre kvinnen de siste månedene. Dette skal ha skjedd på legekontoret og andre steder.

Etter det BT kjenner til, skal mannen ha blitt anmeldt av den ene av kvinnene. Da politiet iverksatte etterforskning, tok de på eget initiativ ut siktelse også i forhold til den andre kvinnen. Hun mener imidlertid ikke at hun er blitt utsatt for noe straffbart.

— Min klient ser svært alvorlig på anmeldelsen og i sjokk over det han blir beskyldt for. Han erkjenner ikke straffeskyld, sier Eide.

— Godtar han å bli fengslet?

— Han har tatt betenkningstid. Dette er noe vi skal vurdere, svarer Eide.

«Misbruk av stilling»

— Jeg ønsker ikke å kommentere saken, men kan bekrefte at siktede ble varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat May Britt Erstad.

Fastlegen er siktet for brudd på Straffelovens paragraf 193, 1. ledd, ifølge berammingslisten til Bergen tingrett.

Der heter det at den «som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år.»

BT er kjent med at han får særdeles gode skussmål fra mange av pasientene.

Forsvarer Eide opplyser at hennes klient har samarbeidet med politiet fra første stund.

Publisert