Frp gjør comeback

Byrådsleder Monica Mæland presenterte i dag et nytt byråd. Frp er tilbake i varmen.

Publisert Publisert

Foto: Helge Sunde

FRP INN I VARMEN: Mye tyder på at Øistein Christoffersen og Liv Røssland fra Frp er på vei inn igjen i byrådet. Her fra en pressekonferansen om bompengeprosjektet fra i april i fjor. Byråd Lisbeth Iversen(KrF) (t.v), brådsleder Monica Mæland(H) og da avgåtte Øistein Christoffersen og Liv Røssland. FOTO: Ørjan Deiz

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Frps gruppeleder Liv Røssland og Monica Mæland har den siste tiden forhandlet om at Frp skal tilbake i byrådet.

Det har vært anstrengende, særlig med tanke på de mange situasjonene i Bergen med luften og svineinfluensaen og nå TTT-saken. Krisehåndtering er mellomnavnet vårt Byrådsleder Monica Mæland

TTT

Mæland presiserte på en pressekonferanse i Rådhuset i formiddag at Frps comeback ikke har noe med TTT-skandalen å gjøre.

— TTT har verken vært motivet eller gjenstand for noen som helst samtale i diskusjonen om Frps gjeninntreden. Vi har ingenting å skjule og vi har ikke gjort noe galt. Det har ikke vært tema å forhandle bort en parlamentarisk situasjon, sa Mæland, og fikk støtte fra Frps gruppeleder Liv Røssland.

Les også

Politiet går inn i teleskandalen

I dag er det seks byrådsavdelinger i Bergen kommune, men bare fem byråder.

Slik blir den nye kabalen: * Byutvikling, klima og miljø: Lisbeth Iversen

  • Kultur, kirke og idrett: Harald V. Hove , som nå er finansbyråd.
  • Næring, eiendomsforvaltning og samferdsel: Øistein Christoffersen (Frp), som gjør comeback i byrådet.
  • Finans, konkurranse og omstilling. Liv Røssland , Frps gruppeleder
  • Helse og omsorg: Christine Meyer . Fortsetter der hun sitter nå.
  • Skole og barnehage: Filip Rygg . Fortsetter der han er nå.

Evolusjon

— Tro er en privatsak og det er ikke noe planer om å endre læreplanene våre, sa Monica Mæland, til stor munterhet i salen på Rådhuset.

Les også

Nekter å svare på evolusjonsspørsmål

Monica Mæland har det siste halvåret hatt ansvaret for kulturbiten. Den gir hun slipp på nå.

— Det har vært anstrengende, særlig med tanke på de mange situasjonene i Bergen med luften og svineinfluensaen og nå TTT-saken. Krisehåndtering er mellomnavnet vårt, sa Mæland.

Også sist var det Liv Røssland og Øistein Christoffersen som representerte Frp i flertallsbyrådet.

Bompengeløsning

De to måtte motvillig forlate samarbeidet i april i fjor, etter at de ikke kunne stemme for en ny bompengesøknad fra Bergen.

— Dersom det skulle dukke opp en ny bompengesak før valget i 2011, har partiene blitt enige om at Frp skal være med på vedtaket i byråd, men samtidig få markere i innstillingen at de ønsker folkeavstemning om saken. Så blir det opp til bystyret å stemme over det forslaget, forteller Mæland.

Den finurlige løsningen fikk flere til å spørre om det betyr at Frp kan ta dissens i byråd. Det benekter både Mæland og Røssland.

— Byrådet er et kollegium. Vi stemmer ikke ulikt, men legger frem en felles innstilling. Dersom det skulle bli en slik situasjon, kan vi nå markere vårt syn. Men vi tar ikke dissens, sier Røssland.

Saken oppdateres.

Hva mener du om det nye byrådet? Si din mening her.

Publisert