Dette synet møtte bileieren i natt

Publisert Publisert

FELGLØS: Slik så bilen til Jørgen Laake ut i natt. Foto: Jørgen Laake

  • Tyvene har vært utrolig frekke og freidige, sier Jørgen Laake. To tyver forsøkte natt til torsdag å stikke av med alle hjulene på bilen hans.
  • Adrian Broch Jensen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Rundt klokken 02.30 natt til torsdag ble Jørgen Laake oppringt av en nabo i borettslaget deres i Bredalsmarken. Naboen fortalte om to menn som var i ferd med å skru av alle hjulene på bilen hans, parkert ved Dokkeskjærskaien.

— Det er utrolig frekt og freidig å forsøke å stjele fra den parkeringsplassen, da borettslaget har veldig godt utsyn dit, sier Laake.

- Ville sannsynligvis bytte egne hjul

Tyvene kom seg heller ikke langt før den tilkalte politipatruljen fikk tak i dem.

— De hadde parkert like ved, og ble tatt da de var i ferd med å laste hjulene over i sin egen bil. De to bilmerkene er like, så dekkene var sannsynligvis ment for egenbruk, forteller operasjonsleder Lars Geitle.

  • Dette er langt fra det første tyveriet av sitt slag i Bergen: - Det dårligste tyveriet noensinne
    Da bileieren Jørgen Laake kom frem til stedet var de to tyvene allerede pågrepet, og bilen hans sto hjulløs på fire treklosser.

— Det ga jo ingen god følelse, men det var deilig å se at de ikke hadde klart å stikke av, og at hjulene kom godt til rette.

Dekkbander har herjet i Bergen

De to mennene, som begge er 24 år, ble deretter siktet for tyveriet og satt i arresten.

I løpet av de siste par årene er det registrert flere større tyveri av dekk og felger. Det mest omfattende tyveriet fant sted i 2012, da Frydenbø Åsane ble

Les også

frastjålet dekk til en verdi av 300.000 kroner.

Bare en drøy måned senere ble

.

— Frekkheten kjenner ingen grenser. Mobile dieseltyver har herjet rundt, og nå blir det stadig flere dekktyverier, sa Kato Nordland i Arka AS den gangen.

I samme periode skjedde dette:

Les også

Stjal dekk for over 100.000

Det er ennå ingenting som tyder på at hjultyveriet ved Dokkeskjærskaien natt til torsdag var organisert, eller at tyvene er en del av en større gruppe.

Publisert