Store grupper ungdommer går langs lastebiler og gravemaskiner for å komme frem til inngangsdørene til Amalie Skram videregående skole.

To kvelder på rad har 200 arbeidere lagt ned spaden for å gi elever en sjanse til å se innsiden av skolen. Gjennom hvite ganger, svarte dører og store glassvegger beveger ungdommer og foreldre seg i alle retninger. Til høsten er det åpning av det 16.000 kvadratmeter store bygget, og da skal skolen huse over 900 elever.

Vet ikke snittet

Mange av de besøkende onsdag kveld likte det de så.

— Bygget er så lyst, luftig og stort. Det ville vært gøy å gå på en skole der alt er helt nytt, sier Nora Hindenes (15). Hun går i tiende klasse på Rothaugen ungdomsskole, og vil søke seg til Amalie Skram til høsten. Hun er ikke alene.

— Nesten hele klassen min har lyst til å søke seg hit, sier hun.

Ettersom dette er første gang skolen tar inn elever, er det ikke noe snitt eleven kan gå ut i fra. Det gjør ungdommene nervøse.

— Vi vet jo ikke om vi kommer inn, men vi må bare jobbe på og få gode karakterer, sier Bettine Carlsen (15).

- Mange muligheter

Amalie Skram videregående skal erstatte kapasiteten som forsvinner når BHG, Bjørgvin og Tanks skal legges ned. Elever derfra har fortrinnsrett ved tredje trinn ved skolen. Også mange av lærerne ved Amalie Skram vil komme fra disse tre skolene.

Engelsklærer Ingunn Engebø har de siste årene jobbet ved Bjørgvin videregående skole. Hun forteller det blir spesielt å jobbe på en skole der alt er nytt.

— Da har vi mange muligheter og kan bruke det nyeste av teknologi i undervisning. Det blir veldig spennende, men også litt utfordrende, sier hun.

Skolen skal tilby linjer i studiespesialiserende, service og samferdselsfag og påbygg. I tillegg blir det tilbudt toppidrettslinje for svømming. Det tar plass i det nye 50 meters bassenget som er tilknyttet skolen.

- Alt i rute

Rektor Bjørn Lyngedal forteller at de skal ta i bruk helt ny teknologi i undervisningen.

— Vi har valgt en teknologi som er veldig moderne, men vi åpner også opp for at lærere kan jobbe mer tradisjonelt. I tillegg til vanlige tavler, vil vi ha digitale tavler der både elever og lærere kan vise skjermene sine over trådløst nett. I alle rom vil vi ha to projektorer som kan styres med Ipad. Så her er det mange muligheter, sier han.

Byggingen av skolen og svømmebassenget har hatt flere kostnadssprekker, og åpningen av skolen er blitt utsatt to ganger. Rektor kan nå fortelle at alt er i rute.

— Alt går etter planen, og vi regner med at bygget er ferdig i april. Da har vi god tid til å forberede oss på neste skoleår.