Tidligere har den drapssiktede 24-åringen forklart at han ville ha sin tre år eldre bror og kjæresten hans ut av leiligheten han disponerte, og at det var bakgrunnen for konflikten som til 21. september endte med at han stakk sin eldre bror til døde.

I nye avhør har siktede gitt flere detaljer om opptakten til drapet.

Etter det BT får opplyst, har han forklart at han regelrett ble mobbet av broren og hans kjæreste. Sinnet hans skal i første rekke ha rettet seg mot brorens kjæreste.

- Det var hun som skapte den dårlige stemningen i huset, skal han ha forklart i avhør om konflikten i forkant av knivstik­kingen.

- Høy temperatur

Rundt et døgn før drapet eska­lerte mobbingen, har han selv forklart. Temperaturen ble til slutt så høy at han selv skal ha ringt politiet for å be dem komme.

Patruljen som rykket ut skal ha bedt eldstebroren og kjæresten om å holde seg unna leiligheten en periode. Politipatruljen skal ha meldt inn at stemningen var rolig da de forlot leiligheten.Dagen etter segnet 27-åringen om like innenfor døren til sitt eget soverom, etter å ha blitt knivstukket av sin egen lillebror.

Kjæresten fortalte i et BT-intervju tidligere denne uken at hun aldri fikk tak på hvorfor 24-åringen var så sint.

- Han sa at vi skulle ut, selv om det måtte bli i ambulanse. Men jeg skjønte egentlig ikke hva konflikten handlet om. Brødrene var gode venner, sa avdødes kjæreste.

24-åringen har bekreftet at han var svært sint denne natten, og at han etter hvert hentet en kniv. På andre siden av soveromsdøren våknet hans tre år eldre bror og kjæresten av at siktede skrek og var aggressiv.

Offeret visste at lillebroren hadde kniv da han åpnet døren, får BT opplyst. Han rakk aldri å lukke den igjen før han ble rammet av det dødelige knivstikket.

Brødrenes mor var til stede i huset, men skal ikke ha vært direkte vitne til knivstikkingen. Hun skal forgjeves ha forsøkt å opptre som megler i krangelen mellom dem i dagene forut for drapet.

- Han har tilstått handlingen, men har sagt at han ikke stakk for å drepe. Intensjonen hans var å få broren og kjæresten hans ut av huset, sier drapssiktedes forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen hos Advokathuset Elden.

Utsatte rekonstruksjon

Politiadvokat Asbjørn Onarheim, som leder etterforskningen, var ikke tilgjengelig for kommentar i går. Tidligere har han uttalt at den umiddelbare bakgrunnen for knivstikkingen var at siktede ønsket kjæresten og broren ut av huset.

I forrige uke ble siktede varetektsfengslet i åtte nye uker. Poli­tiet ønsket opprinnelig å gjennomføre en rekonstruksjon av drapet, inne i leiligheten. I innledende avhør sa 24-åringen seg villig til å delta på en slik åstedsbefaring, som er en vanlig etterforskningsmetode i drapssaker.

Alt var klappet og klart før siktede plutselig endret mening. Etter råd fra helsepersonell i fengselet, som mente at en slik påkjenning ikke ville vært forsvarlig, valgte han å avstå fra å delta. Dermed blir det ingen rekonstruksjon.

— Svekket helse

- Det er en kjent sak at siktedes helsesituasjon er svekket. Det er derfor riktig som BT legger til grunn, at det ble anbefalt fra kompetent hold å utsette åstedsbefaringen, noe politiet uten videre tok til etterretning, sier Kristiansen.

- Er det nå gradvis begynt å gå opp for ham hva han har gjort?

- Det er i alle fall ganske sikkert at saken er i ferd med å gå over i en annen fase.

Avdødes kjæreste ønsker ikke å kommentere de nye opplysningene i saken.

- Hun har sin oppfatning av det som skjedde, og den oppfatningen har hun allerede delt med politiet og med BT, sier bistandsadvokat Laila Kjærevik.