- Hylgrein da hun så videoen

Fredrik Printzlow fikk sjokk da han så videoen av den rømte valpen sin på BT. Noen timere senere fikk han telefonen han aldri vil glemme.

Publisert:
svp://30131

— Samboeren min begynte å hylgrine da hun så videoen, og jeg var ikke så langt unna selv heller, sier Fredrik Printzlow.

Han ble gjort oppmerksom på videoen av hundens hasardiøse ferd gjennom Olsviktunnelen kort tid etter at den ble publisert på BT torsdag formiddag, og var ikke i tvil: Dette var hans Arya.

Les også

Bilen klarer så vidt å bremse ned før den treffer hunden

Ble skremt og stakk

Arya, en 11 måneder gammel border collie-tispe, stakk av fra Askøy natt til tirsdag.

— Vi skal flytte hjem etter å ha bodd i Trondheim, og var fremme på Askøy rundt midnatt. Da vi kom inn flokket alle seg rundt hunden. Hun er veldig skeptisk til fremmede, så hun ble stresset av det. Da jeg gikk ut for å hente buret hennes, slik at hun kunne få roe seg ned, smatt hun ut, forteller Printzlow.

Han så valpen i nærheten av hjemmet i morgentimene tirsdag, men hun snudde og la på sprang da han forsøkt å få fatt i henne.

— Ved 10-tiden fikk jeg høre at hun hadde vært observert på vei over Askøybroen og gjennom Olsviktunnelen, sier hundeeieren.

- Sjokkerende

Og det var altså denne ferden Thomas Petterson fanget med mobilkamera.

— Det var sjokkerende å se videoen. Det er helt hull i hodet at folk ikke klarer å se foran seg når de kjører. Hun ble jo nesten rent over enda flere ganger, sier Printzlow.

SAVNET: Arya (11 måneder) Foto: PRIVAT

Han etterlystw hunden på alle tenkbare måter, på sosiale medier, via Dyrebeskyttelsen og Fant omplassering.— Politiet ble informert, det samme ble busser og taxier på Askøy sier han.

- Ta kontakt!

Torsdag klokken 14.50 fikk Printzlow en telefon han sent vil glemme: Arya var funnet i Godviksvingane.

— Jeg vil rette en stor tatt til alle som har hjulpet oss med å lete etter Arya, spesielt Poteklubben. Deres medlemmer har vært høyt og lavt i flere dager for å finne hunden min, sier Printzlow.

svp://30131
Publisert: