Politiet vil gjennomgå videoer fra russefest

Politiet har beslaglagt mobilene til flere av dem som var på russefesten på Åstveit. Festdeltakerne filmet selv flere av de voldelige episodene.

Publisert: Publisert:

MANNSTERKE: Den første patruljen som dro til stedet måtte ganske kjapt be om assistanse fra kolleger. Totalt rykket 13 politipatruljer ut. Foto: 2211-tipser

Politiet etterforsker nå hva som skjedde da politiet skulle tømme en fest som gikk helt av hengslene på Åstveit natt til søndag.

Syv personer ble tatt inn av politiet. Nå er tre personer siktet for vold mot politiet. Fire er siktet for ordensforstyrrelser og å ikke etterkomme pålegg fra politiet.

Kan ende med tiltale

Etterforsker Erlend Laukeland i Vest politidistrikt regner med at saken som gjelder ordensforstyrrelser vil bli ferdig etterforsket denne uken.

Normalt sett ender slike saker med en bot.

– De tre sakene som gjelder vold mot politiet vil bruke litt lengre tid på, før de blir avgjort, sier Laukeland.

Flere vitner

Her kan saken ende med en tiltale, blant annet for en 17 år gammel kvinne, som sparket til en kvinnelig politibetjent som lå nede.

– Nå gjenstår vitneavhør, blant annet av folk som var på fest og naboer som har sett en del, sier Laukeland.

De skal også gå gjennom en del beslaglagte mobiltelefoner fra helgen. Her kan det ligge videoer fra natten. Etter det BT vet skal flere av festdeltakerne ha filmet pågripelsene.

– Vi håper videoene kan hjelpe oss i etterforskningen, sier Laukeland.

13 patruljer rykket ut

En oppsummering hos politiet mandag viser at det var hele 13 patruljer som rykket ut til adressen i Glaskaråsen denne natten, ikke ti, slik politiet opplyste søndag.

Alle de pågrepne ble løslatt etter avhør søndag ettermiddag.

Publisert: