Politiets operasjonsleder: – Det har gått i ett i natt

– I natt har det vært veldig travelt. Vi har over 170 oppdrag siden midnatt.

Publisert: Publisert:

SKANSEN: Brannvesenet og personer på stedet måtte løfte en elbil slik at brannbilen under utrykning kunne passere. Foto: Tonje Aursland

Det sier Terje Magnussen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, 1. nyttårsdag klokken 06.15.

Det er storbrann på Voss, og der var nødetatene i full sving da BT snakket med operasjonslederen.

I Sogndal har et naust brent ned, men der har man kontroll.

Seks i arresten

– Vi har rykket ut til slåssing, ordensforstyrrelser og trafikkulykker. Videre har det vært flere væpnede oppdrag. De to første timene etter midnatt hadde vi rundt 100 oppdrag. Usedvanlig travelt, selv til å være natt til 1. nyttårsdag, sier Magnussen.

Seks personer sitter i politiets arrest tirsdag morgen. Den første som ble pågrepet var en mann på Askøy som skal ha trukket kniv mot patruljen, angivelig fordi den ikke ville kjøre ham hjem. Det skjedde før midnatt.

En 22 år gammel mann ble pågrepet på Skansemyren etter at han skal ha forsøkt å slå til en politimann. Også det ble meldt før midnatt.

– Lagt i jern

01.40: Politiet rykket ut til Engen og pågrep en kvinne (18) etter at en annen kvinne skal ha blitt liggende på bakken. 18-åringen klarte ikke å ta vare på seg selv og ble satt i arrest.

– Det kan se ut som om to unge kvinner har vært i klammeri, sier Magnussen.

02.00: Mann (24) lagt i jern ved utested i Strandgaten. Han skal ha sparket etter vekter. Politiet ga ham pålegg, men han klarte ikke å oppføre seg, ifølge operasjonslederen.

Mannen er anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann.

Fire mistenkt for ruskjøring

02.37: Vakt ved utested i Kong Oscars gate meldte om mann (26) som ville slåss. Han skal ha vært ufin, skreket og opptrådt truende. Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, og altså satt i arrest.

02.20: Mann pågrepet i Bergen sør etter det som skal være et famileforhold. Omstendighetene ikke klarlagt.

– Videre har vi stanset fire personer som er mistenkt for promillekjøring i løpet av natten. Det var på Nesttun, i Åsane, på Askøy og i Ålvik i Hardanger, sier Rasmussen.

Han forteller at mange av oppdragene har handlet om bråk, herjing, skrik og skrål og folk som har gått i tunneler. Politiet har også vært på flere ungdomsfester.

Publisert: