Syklist (58) omkom i ulykke i Samnanger

En syklist omkom i en trafikkulykke i Raunekleivtunnelen i Samnanger tirsdag formiddag. Syklisten var 58 år og på sykkelferie i Norge med ti andre.

Publisert Publisert

OMKOM: Innsatsleder Synnøve Malkenes på ulykkesstedet i Raunekleivtunnelen på fylkesveg 7 i Samnanger. En 58 år gammel syklist omkom der tirsdag. Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Politiet fikk melding om ulykken via AMK klokken 10.49. Det ble meldt at syklisten ble påkjørt bakfra i Raunekleivtunnelen på fylkesveg 7 i Samnanger.

Skal ha kjørt videre

Politiet har beslaglagt førerkortet til den antatte ulykkessjåføren, en mann i 80-årene. Det er ikke mistanke om at han var påvirket, men mannen tas med til kontroll. Han er forøvrig uskadd.

Politiets innsatsleder Synnøve Malkenes forteller at den antatte sjåføren av bilen kjørte videre etter ulykken.

– Basert på vitneopplysninger har vi i nærområdet funnet bilen og mannen vi mener kjørte den. Det er skader på bilen, men vi kan ikke være helt sikre på at det er rett bil som er funnet, sier Malkenes.

OMKOM: En syklist mistet livet i en trafikkulykke i Raunekleivtunnelen i Samnanger. Foto: 2211-TIPSER

Død på stedet

Ifølge politiet er den omkomne en utenlandsk mann på 58 år. Han var på sykkelferie med rundt ti andre personer. De ble brakt til legekontor i Samnanger etter ulykken.

Følget la i vei fra Bergen tirsdag morgen og skulle sykle mot Hardanger. Da 58-åringen var 100–150 meter inne i Raunekleivtunnelen, skjedde sammenstøtet.

– Brannvesenet var først på stedet like etter klokken 11.00, og ambulanse kom kort tid etter, sier Helge Blindheim, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

OMKOM: En 58 år gammel mann omkom i en ulykke i Samnanger tirsdag formiddag. Foto: Paul S. Amundsen

– Syklisten var bevisstløs da hjelpemannskapene kom til stedet. De begynte med hjerte- og lungeredning, men klokken 11.20 bekreftet AMK at syklisten dessverre var død, opplyser operasjonslederen.

Tunnelen stengt

I tillegg til brannvesen og ambulanse, kom også luftambulanse til Samnanger, og helikopteret landet i hovedveien. Noe senere kom to politipatruljer.

– Helikopter har landet ved tunnelen og to redningsmenn har gått inn i den, sa et vitne på stedet til BT ved 11.15-tiden.

Tunnelen ble stengt etter ulykken, og ulykkesgruppen til Statens vegvesen kom til stedet. I mellomtiden dirigerte politiet omkjøring. Like før klokken 14.00 åpnet veien igjen.

INNSATSLEDER: Politiets innsatsleder Synnøve Malkenes ved Raunekleivtunnellen. Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN

Vitne: Påkjørt bakfra

– Politiet arbeider nå med å rydde tunnelen, slik at vi får begynne å arbeide på stedet. Dette er jo en svært alvorlig ulykke, og det er omkjøringsmuligheter på stedet, sier Helge Blindheim.

Tunnelen er 250 meter lang, ifølge vegtrafikksentralen.

– Det ble opplyst at syklisten ble påkjørt bakfra, og dette er jo noe etterforskningen vil avklare, sier operasjonsleder Blindheim.

– Gode kjøreforhold

BT har snakket med en lokal mann som bor i Samnanger og kjører ofte gjennom tunnelen. Han opplyser at det er 80-sone i tunnelen.

Les også

Mann omkom i MC-ulykke på E16

– Den er godt opplyst, og går i en sving. Det har vært noen ulykker der, men jeg vil ikke si at den er ulykkesutsatt. Jeg synes det er gode kjøreforhold der, sier mannen.

Publisert