– At kommunen kan ha sendt ut brev til overgriparar om kvar dei kan finne ofra sine er riv ruskande gale

PODKAST: Høyr korleis skandalen rundt skuleappen Vigilo kunne skje.

Publisert Publisert

HER ER APPEN: Bergen kommune har lagt inn over 2500 foreldre utan foreldreansvar i appen. Tre av barna bur på hemmeleg adresse, og ti av dei har besøksforbod mot ein eller begge av foreldra. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  1. Leserne mener

Førre veke blei det avslørt at Bergen kommune har lagt til foreldre med besøksforbod i skuleappen Vigilo.

Der har foreldrene, som er så skadelege for barna at dei ikkje skal ha kontakt, fått vite kva skule og klasse barna går i.

– Det potensielt livsfarleg, seier familiefar Hans Kristian Senneseth, som plutseleg fekk informasjon om eit barn han ikkje er far for i appen.

– Eg fekk ei guffen kjensle, fortel Senneseth.

Ein fjerdel av alle skular, og ein tredjedel av alle barnehagar, brukar appen. Kan foreldre vere sikre på informasjonen om barna er trygg?

Høyr heile historia i podkasten BT20.

Les også

– Vi er ikkje trygge her lenger. Vi var det, men nå er alt øydelagt.

Hans Kristian Senneseth fekk opplysningar om eit born som ikkje var hans i skuleappen som Bergen kommune brukar. Også ein tredjedel av barnehage Foto: Alice Bratshaug

Abonner på podkast-serien via iTunes, på Spotify eller søk den opp i din app. Du finn den også i vår nye podkast-app BT Lytt, som du kan finne i App Store eller Google Play.

Medverkande i podkasten denne veka er familiefar Hans Kristian Senneseth, som plutseleg fekk informasjon om eit born han ikkje er far for i appen, og BT-journalist Kristin Jansen.

Publisert