-Trude gjør en kjempejobb

Næringslivsfolk og kjente bergensere støtter ordfører Trude Drevland etter bråket om "Viking Star".

Publisert Publisert

STØTTER ORDFØREREN: Direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, mener Trude Drevland er utsatt for urettferdig kritikk i saken om Venezia-turen og dåpen av "Viking Star".

 • Pål Andreas Mæland
 • Marie Misund Bringslid
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Det blir helt feil å koble dette til korrupsjon. Verken Trude Drevland eller Torstein Hagen har fått noen fordeler av dette, sier Marit Warncke, leder for Bergen Næringsråd.

Les også

Ordfører Trude Drevland er sykemeldt

Hun mener at Drevland jobber hardt for det bergenske næringslivet, og at turen til Venezia var en av mange representasjonsoppgaver for henne.Fredag meldte Trude Drevland på Facebook at hun er sykmeldt og trengte hvile etter hektiske dager.

-Utrolig tempo

— Jeg har sett ordføreren på nært hold i flere år. Vi er ofte på de samme arrangementene, og Trude holder et utrolig tempo. Ofte er jeg helt utslitt, og da fyker hun videre til neste representasjonsoppgave, sier Warncke.

Les også

Også havnesjefen ble påspandert Veneziatur

Hun viser til oljemessen i Houston og den nylig avholdte næringslivsmessen i Brussel, der Drevland ledet en delegasjon på 60 personer.— Da sitter hun sammenkrøket på turistklasse, og går rett på jobb etterpå. Folk har sagt til meg at det er helt utrolig hvordan temperaturen stiger når Trude kommer., Til å representere og ta imot gjester er hun helt formidabel, og det er faktisk viktig for næringslivet, sier Warncke.

- Ville gjort det samme for alle

Hun mener det er helt naturlig at ordføreren prøver å hjelpe et rederi til å registrere skipet sitt i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS).

— Det er et politisk mål at flere skip skal registreres i Norge. Uansett hvilket rederi som hadde bedt om hjelp, ville Drevland ha hjulpet, mener hun.

At turen til Venezia gikk med privatfly og luksushotell, mener Warncke er mindre viktig.

— Jeg vet det var en slitsom tur for henne. Hotellrommet er bare et sted å sove, sier hun.

- Andre er misunnelige

Også direktør i teknologibedriften ClampOn, Dag A. Aldal, støtter Trude Drevland. Han har vært med henne på oljemesse i Houston.

— Hun kaster glans over arrangementene og viser interesse for utfordringene vi har i næringslivet og jobben vi gjør når vi driver med eksport, skriver han.

Les også

Jobbet hardt for reder etter luksustur

Aldal sier at næringslivet etterspør en ordfører som kan vise frem og tydeliggjøre regionen.— Og hun gjør det med glans, med entusiasme og fynd og klem som bare hun kan gjøre det. Andre regioneri Norge sukker hengitt og skulle så gjerne hatt noen lignende, hevder Aldal.

"Heksejakt"

Også på sosiale medier har ordføreren fått mye støtte. Også fra professor Jan Fridthjof Bernt:

"Den som ikke har gjort større feil i sin jobb eller sine verv, har ingen grunn til å være misfornøyd med seg selv. Du har stått på i jobben din og representert byen på en flott måte" skriver jussprofessoren.

"Den kampanjen som du nå er utsatt for er dypt urettferdig og skammelig. Bergen bør heller takke deg for at du er vår ordfører døgnet rundt og skaper forutsetninger for positiv næringsutvikling og bevarer og utvikler Bergen som havneby" skriver styreleder i Bergen og Omegn Havnevesen, Øistein Christoffersen.

"Nå er vi lei heksejakten på vår dedikerte ordfører som vi er veldig glad i. Og mange med meg, stå løpet ut!" skriver forretningsmann Espen Galtung Døsvig.

Flere reaksjoner fra Facebook:

Laila Dåvøy skriver:

 • Gode, flinke inspirerende Trude. Heldige Bergen som har en så flott ordfører. Alltid like kjekt å treffe deg på ulike arrangementer, sist i Øygarden. Håper vi ses igjen snart!
  Morten Steenstrup – forretningsadvokat og tidligere politiker:
 • Trude, det er flott at du forteller åpent om dette. Dette ser ikke ut til å være annet enn god historie. Så kjent og respektert som du er blitt er det klart at mange vil gi deg store oppslag! De tjener de godt på. Stå på videre! Du gjør en flott innsats! Klem Morten.
  Steinar Kristoffersen – sentrumsjef:
 • Hvil deg litt nå, Trude. Det fortjener du. God helg til deg og Odd også!
  Elin Tvedt:
 • Stå på Trude! Jeg heier på deg!
  Tine Sundtoft:
 • Ta vare på deg selv nå, Trude!
  John Christian Elden:
 • Ikke la småligheten seire. Stå på i din kamp for Bergen!
  Elisabeth Grieg:
 • Heia Trude!
  Hans Geelmuyden:
 • Curisebåtsaken er mer hets enn kritikk. Noen ganger legger blodtåken seg på deskene. Da ser vi mediene fra sin verste side. Jeg er sikker på at Trude Dravland står han av. God bedring!
Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Drevland til BA: - Jeg reiste alene

 2. Ordføreren kan få skattesmell

 3. - Jeg synes ikke noe om Venezia

 4. - Det kan fremstå som at hun er blitt påvirket

BT anbefaler

Bertil ruset seg da han stjal maleriene. Så møtte han kunstneren i retten.

– Ingen ønsker å bli husket som den ynkelige junkien, sier Bertil Nordland.

LES SAKEN