Kanineieren har meldt seg: Hils på Turbodiesel!

Stakk av fra buret sitt forrige torsdag.

Publisert:

TATT VARE PÅ: Denne kaninen ble funnet i en container ved Skeie skole i Rådal. Nå er politiet og dyrebeskyttelsen på saken. FOTO: SKEIE SKOLE

Kaninmysteriet ved Skeie skole er oppklart. I alle fall delvis. Eieren heter Christoffer Eriksen, kaninen heter Turbodiesel (1 år), og hun stakk av fra eieren og sin 9 uker gamle kaninbaby torsdag i forrige uke. Men hvordan den havnet i kontaineren er fortsatt et mysterium.

Kjente igjen kaninen

Det var i formiddag politiet meldte på Twitter at det var funnet en kanin i en bosscontainer ved Skeie skole.

— Vi er på skolen nå og prøver å finne ut hvordan den har havnet der, opplyste operasjonsleder Terje Magnussen da ved Vest politidistrikt.

Kanineieren ble etterlyst på bt.no. Det så Christoffer Eriksen, og tok kontakt med politiet.

Skulle vaske

— Jeg bor i et liten leilighet på 33 kvadratmeter. Sist torsdag skulle jeg vaske leiligheten, og satte de to kaninene mine ut i et bur på plenen så lenge. Der klarte den ene å stikke av, forteller han.

Han sier han fikk med seg en gjeng og gikk manngard etter kaninen, uten å finne den. Han lette i to dager, så ga han opp.

— Men hvordan den er havnet i containeren, aner jeg ikke. Den kan umulig ha klart å hoppe opp. Så noen må ha kastet den oppi, sier han.

Han overtok Torbodiesel for to uker siden. Da hadde hun nettopp fått unger, og en av dem – Motorolje – fulgte med.

— Jeg kjente igjen kaninen min på bildet i avisen med en gang. Den er lett å kjenne igjen med den hvite flekken på hodet, sier han.

Tatt godt vare på

Ifølge rektor Merete Aronsen var det to av elevene som kom til lærerne med kaninen.

— Vi har tatt vare på kaninen, og gitt den gulrøtter og vann. Den er plassert i det vi kaller trivselsboden her på skolen. Vi har også lagt ut informasjon om kaninen på vår Facebook-side. Dette er noe elevene er veldig opptatt av, sier rektoren.

Aronsen sier at man har kontakt med dyrebeskyttelsen.

— Det er ikke første gang vi har dyr til oppbevaring her ved skolen. Vi har også hatt katter og måkeunger hos oss. Vi får se hva som skjer om ingen eier melder seg. Alt jeg kan si er at kaninen får godt stell.

Les også:

Les også

Monica fikk 11 timer på å redde disse valpene fra avlivning. Nå har hun en viktig beskjed.

Ba eieren ta kontakt

På Bergen kommunes hjemmeside ligger følgende melding:

«Hei alle sammen.

Vi har funnet en nydelig kanin ved containerne våre.

Den har hatt tilhold her siden forrige uke rundt torsdag.

Er det du som eier den? Det er tydelig at den er vant med mennesker. Akkurat nå nyter den knekkebrød og vann på Dylans kontor.

Ta kontakt med skolenhvis du kjenner den igjen.»

Skeie er en barneskole som ligger i Rådal i Bergen med ca. 480 elever og 60 ansatte.

Les også:

Les også

Nå skal løskattene vekk

På Sotra

Da Eriksen tok kontakt med politiet, befant Turbodiesel seg hos Dyrebeskyttelsen på Sotra. Han har tatt kontakt med dem, og skal hente rømlingen i ettermiddag.

Få med deg:

svp://102696
Publisert: