• Det føles helt utrolig, det har ikke gått opp for meg enda, sier Thea Olsen Bolstad (18).

Onsdag gikk Vixen Blog Awards av stabelen på Christiania Teater i Oslo. Thea Olsen Bolstad (18) stakk av med prisen for «Årets matblogger», foran ni andre semifinalister. Den unge kvinnen fra Rådal har drevet matbloggen, mylittlekitchen.no, siden 2011.

Det er helt vanvittig at så mange er interessert i det jeg lager.

— Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, sier Bolstad.

- Utrolig motiverende

Bolstads matinteresse startet for alvor da hun tok faget mat og helse på skolen. Siden hun begynte å blogge, har hobbyen bare vokst seg større og større. I dag har hun drevet mylittlekitchen.no i 3,5 år, og nettstedet har nå passert over fire millioner sidevisninger.

FAVORITT: Rosekaken er blant Bolstads mest populære oppskrifter på nett. - Den har flest treff, og er også den kaken jeg synes er gøyest å pynte. FOTO: PRIVAT

— Det er helt vanvittig at så mange er interessert i det jeg lager, sier Bolstad.

— Hvor finner du inspirasjon?

— Overalt. På nettet, i kokebøker, i utlandet og innimellom bare av meg selv. Det finnes så mye matinspirasjon, og så uendelig mange oppskrifter å prøve.

Bolstad legger til at bloggprisen i seg selv er en stor inspirasjon og pågangsdriver.

— Prisen viser at folk har troen på meg, og det føles utrolig godt. Jeg vil nå ut til flere, og jeg ønsker å inspirere andre til å bake og lage mat fra grunnen av. Særlig ønsker jeg å inspirere unge til å prøve seg på kjøkkenet.

Drømmen er å kunne leve av matbloggen, det hadde vært helt fantastisk.

Sjonglerer skole og blogg

Til daglig går Bolstad i tredje klasse på Nordahl Grieg videregående skole. Hun innrømmer at det kan være travelt å sjonglere skolearbeid og blogging.

— Jeg bruker mye tid på å bake og skrive innlegg, så det kan bli litt hektisk å rekke over alt. Derfor prøver jeg helst å bruke helgene på å lage mat. Jeg forhåndsskriver også en del innlegg, slik at jeg kan fordele bloggpostene utover uken.

GLAD: Thea Olsen Bolstad utkonkurrerte onsdag kjente matblogger som "Trines matblogg" og "Mat på bordet" i Vixen Blog Awards. FOTO: PRIVAT

I familiebesøk og venninnetreff er det en selvfølge at Bolstad bringer søtsaker.

— De synes det er veldig kjekt at jeg er så ivrig på kjøkkenet, og jeg synes det er veldig kjekt at de vil spise maten jeg lager. Jeg baker til alle anledninger; konfirmasjoner, bursdagsbesøk og skolearrangementer, forteller den ferske vinneren.

Ny kategori

Det er første gang Vixen Blog Awards deler ut pris for «Årets matblogg». I beskrivelsen av kategorien står det følgende;

«Årets matblogg bobler over av kreative, informative og inspirerende blogginnlegg, oppskrifter og foto som skaper matglede hos leserne. Bloggen må være en ren matblogg eller ha hovedfokus på mat. Hyppige blogginnlegg og gode foto vektlegges.«

Bolstad, som hadde mamma med seg på utdelingen, skal bruke prisen som motivasjon til å bli enda bedre i sitt bloggfelt.

— Drømmen er å kunne leve av matbloggen, det hadde vært helt fantastisk, sier hun.